/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Tripleții, aduși de la Ungheni în stare gravă, externați. „Trebuie să facem față. Dacă nu vom putea, va fi nevoie să plecăm peste hotare”

missing
06 octombrie 2017, ora 18:40

Acum sunt veseli și plini de viață, dar, în urma cu trei săptămâni, erau triști și îngrijorați. Asta pentru că micuții au fost aduși pe lume prematur și se aflau în stare gravă. Cântăreau mai puțin de două kilograme jumătate, cea mai mică având doar 1 kilogram și 600 de grame. Bebelușii au fost transportați de la spitalul din Ungheni la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

„Aduși în stare foarte gravă cu insuficiență respiratorie agravată. La moment copiii sunt în stare satisfăcătoare”, a menționat medicul neonatolog al IMC, Ludmila Gurițanu.

Au beneficiat îngrijiri medicale în regim intensiv, iar astăzi, aflându-se deja în stare stabilă, au fost externați. Părinții sunt cei mai fericiți.

„Ne simțim bine de îngrijirea de care am avut parte”, a spus Mariana Brânză, mama tripleților.

Visează de mai mulți ani să devină părinți, dar până acum toate încercările au eșuat. Când credeau că „barza” nu va mai veni, s-a produs minunea.

„Noi am așteptat foarte mult acești copii. Am umblat foarte mult pe drumuri. Într-adevăr, este Dumnezeu”, susține tatăl copiilor, Petru Brânză.

Părinții spun că vor munci mai mult, pentru ca cei mici să nu ducă lipsă de nimic: „Trebuie să facem față, să-i creștem. Dacă nu vom putea, va fi nevoie să plecăm peste hotare”.

La externare au venit și rudele. Bucuroși, aceștia spun că le vor oferi ajutor părinților.

„Le dorim multă sănătate, multă putere. Ce o să fie în puterile noastre, cu totul o să-i ajutăm”.

„Cum am reacționat … și plângeam, și râdeam, bucuria cea mai mare. Foarte mult o să-i ajutăm”.

În prima jumătate a acestui an, la Institutul Mamei și Copilului, au fost înregistrate 6 nașteri de tripleți, iar anul trecut – 11.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram