Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt

   1958

Primăria municipiului Chişinău informează despre stadiul lucrărilor de reconstrucție a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perioada 2-6 octombrie a.c., proiect realizat în cadrul Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei.

Astfel, reabilitarea bulevardului central al capitalei se află la un nivel avansat de finalizare, iar în perioada de referință, se desfășoară lucrări de placare a pavelelor pentru trotuare în perimetrul str. Alexei Șciusev - str. Ion Creangă pe o suprafață de 1200 metri pătrați și montarea bordurilor mici pe tronsonul str. Toma Ciorbă - str. Ion Creangă pe o lungime de 120 metri liniari.

De asemenea, continuă lucrările de conectare a iluminatului stradal modernizat, pe bază de LED și asfaltarea racordărilor pe artera principală, care sunt realizate în proporție de 95 la sută. Până în prezent s-au executat lucrări în beton asfaltic pe o suprafață de circa 12 mii metri pătrați.

De la începutul lucrărilor și până în prezent, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Ciuflea și piața D. Cantemir au fost realizate integral lucrări de asfaltare a părții carosabile, demontarea pilonilor vechi, modernizarea rețelei de iluminat stradal pe bază de LED și schimbarea bordurilor și placarea trotuarelor cu pavele pe ambele sensuri ale bulevardului.

Menționăm că lucrările care se desfăşoară în prezent pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt fac parte din cadrul I etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei şi sunt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.