Actualitate

Anti-referendum

Poate că el n-a avut inițiative? Cine știe! Dar unde erau în acest răstimp consilierii Primăriei, care mai apoi au votat unanim pentru referendumul de demitere a primarului general? În ce colț de țară se afla activistul socialist Ivan Ceban? De ce n-a venit atunci cu nicio propunere viabilă, dar a lăsat intenționat să se înece corabia? E clar ca bună ziua… Ca să ofere socialiștilor șansa de a pune mâna lor „murdară” și pe Primărie, după cum au pus laba pe Președinție. Ivan Ceban privește cu ochi lacomi la fotoliul de primar și la o echipă de consilierii socialiști fără excepție, la fel cum e mama, tata, soacra, socrul și alte neamuri de-ale lor.

De aceea consider că cele aproape 10 milioane de lei, cât va costa referendumul socialist anti-Chirtoacă, ar putea fi folosiți în alte scopuri. Există multe găuri negre în acest oraș-capitală. Și Ivan Ceban știe despre ele, dar se face mort în păpușoi, numai ca să-și facă moftul său și al „șăfului”.
De asemenea cred că noi, locuitorii Capitalei, am putea lansa un proiect „anti-referendum”, care ar urmări trei lucruri esențiale: să facem economie de aproape 10 mln de lei, să-i descurajăm pe Igor Dodon, Ivan Ceban și echipa lor, care ne urăsc „din tot sufletul” și să demonstrăm că suntem imuni în fața minciunilor de făcătură rusească. Într-un cuvânt, anti-referendum înseamnă unitate națională împotriva răutății socialisto-comuniste, cooncepută în laboratoarele secrete le Moscovei. Anti-referendum înseamnă demnitate și credință în adevăr.

Ceea ce vor să facă dodoniștii nu e o lovitură împotriva lui Dorin Chirtoacă, ci este o bătaie pe termen lung, prin care se încearcă acapararea puterii depline în Capitală și introducerea totalitarismului la nivel local. Dacă ajung socialiștii patroni la Primărie, ne vor pune „sârmă-n bot” pentru mulți ani înainte. Și atunci, dacă nepoții sau strănepoții noștri vor mai fi pe acest pământ, vor fi nevoiți să ia totul de la zero printr-o nouă Mișcare de Eliberare Națională.

Eu zic că nu-i glumă, dar că e șansa noastră. Fiindcă anti-referendum înseamnă și întoarcerea lui Dorin Chirtoacă la Primărie, și o posibilitate certă de a solicita autorităților arestarea necondiționată a celor care l-au pus pe edil sub lovitură, apoi l-au trădat mișelește. Numai nesimțiții ar putea astăzi să nu vadă cum stă Grozavu mândru în fotoliul jinduit de Ivan Ceban. Numai imbecilii ar putea să nu observe cât de mult seamănă cei doi….

Îi sfătui pe locuitorii Capitalei să se gândească cumpătat dacă e bine pentru ei să meargă la referendumul socialist anti-Chirtoacă. Să chibzuiască mai întâi cine a inițiat și organizează acest eveniment și să-și dea seama că, odată cu venirea socialiștilor la cârma Primăriei, se vor schimba denumirile de străzi, va dispărea Limba Română și Istoria Românilor din curricola școlară, dar viața lor nu se va schimba spre bine.
Dacă asta vă doriți, stimați chișinăueni, ieșiți la referendum. Dacă vreți altceva, stați acasă. Pe 19 noiembrie va fi zi de duminică și veți fi mult mai fericiți, dacă ați merge împăcați și cuminți la biserică.

Alexandra Tănase

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *