20 de jurnaliști străini vor relata despre Ziua Națională a Vinului 2017

DSC_2119

20 de jurnaliști străini au venit în Republica Moldova pentru a relata despre Ziua Națională a Vinului 2017 și a promova potențialul turistic al țării noastre. Călătoria reprezentanților mass-media din Italia, Polonia, Franța pentru a descoperi Moldova are loc în perioada 5-8 octombrie. Este al doilea tur de presă din ultimele trei luni organizat cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM).

Articolele despre Republica Moldova în presa străină pun în valoare oferta turistică a țării și se încadrează în noua campanie de promovare în străinătate a Republicii Moldova – „Be our guest!” („Fii oaspetele nostru!”).

Zonele turistice din Moldova, lăudate în presa străină

Un grup de jurnaliști italieni și polonezi specializați în turism au vizitat în această vară Republica Moldova, iar 12 fotografi străini și locali au surprins, în august, comorile turistice ale țării în cadrul celei de-a doua ediții a turului fotografic „Discover the routes of life” („Descoperă drumurile vieţii”). Sunt eforturile continue depuse de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, pentru a promova Republica Moldova ca destinație turistică internațională.

Daniel Thomson, șeful Departamentului Creștere Economică, misiunea USAID Moldova: „Este foarte important să facem un pas înainte pentru a prezenta jurnaliștilor, blogger-ilor și fotografilor, care vizitează în premieră țara, cea mai bună imagine posibilă a Republicii Moldova, astfel încât, atunci când revin în țara lor, să ofere cea mai bună informație pentru ca turiștii să vină în Republica Moldova. În același timp, prin intermediul acestor materiale, turiștii străini vor avea mai multe surse din care vor putea descoperi țara, ceea ce va contribui la consolidarea brandului turistic de țară și, respectiv, la dezvoltarea sectorului turismului”.

În Republica Moldova vei descoperi în fiecare zi ceva nou, fie că alegi tururi organizate prin domeniile viticole din țară, fie că preferi turismul rural drept o oază de liniște și aer curat. Oricare ar fi destinația, în drumul spre descoperirea Moldovei întâlnești peisaje spectaculoase, vestigii arheologice, biserici și mănăstiri impresionante, precum și mii de hectare de vii. Bucatele tradiționale concurează între ele, la cât de delicioase sunt. Iar ceea ce te va face definitiv să te îndrăgostești de această țară sunt oamenii – simpli și sinceri, gata să împărtășească cu ușurință cu tine din ceea ce au, chiar dacă nu sunt bogați.

Așa a fost prezentată Republica Moldova în mai multe reviste internaționale de turism sau de lifestyle, precum și la TV, în țări precum Italia sau Polonia.

În căutarea „gustului” Moldovei, TVN din Polonia și-a invitat conaționalii să ne viziteze țara pentru mămăliga caldă servită cu brânză, smântână și tocănița de carne, dar și pentru delicioasele noastre plăcinte. Jurnalista Monika Mariotti a învățat să le gătească în localitatea Crocmaz, unde a strâns mărar din grădină, a mers pe la gospodinele din sat să cumpere brânză și ouă, a preparat aluatul și l-a întins în foi fine, a pregătit umplutura, a aranjat plăcintele pe tavă și le-a dat la cuptor. Cum a așteptat cu nerăbdare să le savureze, vedeți aici.

„Moldova – o colină a Estului”, scrie Gisella Motta în latitudeslife.com. Printre colinele verzi, găsești mănăstiri ascunse și sate pitorești unde totul este încă intact. Călătoria prin Moldova te cufundă într-un peisaj de țară plăcută, cu podgorii, terenuri agricole și animale care pasc liniștite pe pajiști. Este una dintre cele mai populare destinații turistice în curs de dezvoltare care merită să fie vizitată pentru cultura, tradițiile păstrate și transmise din generație în generație, vinul, bucatele tradiționale și oamenii minunați.

Cum este posibil ca Moldova să fie țara cel mai puțin vizitată din Europa? Este întrebarea care apare pe portalul fly4free.pl pentru un amplu articol și bogat ilustrat cu ceea ce are și poate oferi Republica Moldova turiștilor străini. Impresionată de ce a văzut, mai ales de ospitalitate și simplitatea oamenilor, Aneta Zając scrie în concluzie: „Este o destinație turistică potrivită pentru a evada când există suficientă industrie turistică. Cel puțin pentru moment”.

Ca din poveste desprins este satul albastru din Moldova, titrează publicația italiană siviaggia.it, într-un articol dedicat satului Butuceni. Atracția turistică emblematică a Republicii Moldova face parte din rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi și cuprinde un amfiteatru natural care îmbină armonios atmosfera rurală și gastronomia locală.   

Vestea frumuseților Republicii Moldova este dusă mai departe și pe calea aerului. Milioane de pasageri află în timpul zborurilor despre brandul turistic „Moldova – Discover the routes of life” și evenimentele naționale din țara noastră (pag.100).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente