Chinezii dau 170 de milioane de euro pentru un parc tematic dedicat lui Messi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lionel Messi va avea parte de un muzeu care să îl rivalizeze pe cel deschis pentru Cristiano Ronaldo în insula natală, Madeira.

Nu argentinienii au anunţat însă deschiderea unui muzeu dedicat lui Messi, şi nici măcar catalanii de la Barcelona, pentru care sud-americanul joacă de la vârsta de 13 ani.

Chinezii din Nanjing, al doilea oraş ca mărime din China de Est, după Shanghai, au anunţat lansarea Messi Experience Park, un parc tematic dedicat lui Messi, care va cuprinde şi un muzeu, ce urmează să fie inaugurat în 2020.

„Va fi un tribut pentru fotbal, un proiect care se va întinde pe 80.000 de metri pătraţi, majoritatea spaţiului în interior din motive de vreme. Nanjing este o capitală a fotbalului aici, în China, unde fotbalul creşte exponenţial, fenomen încurajat de autorităţi. Parcul va fi conectat cu Shanghai şi aşteptăm la el patru-cinci milioane de turişti pe an”, a anunţat David Xirau, de la Mediapro Exhibitions, firmă care se va ocupa de proiect.

170 de milioane de euro vor costa lucrările pentru viitorul parc dedicat lui Lionel Messi.

Argentinianul Barcelonei a vizitat chiar în vară Nanjing-ul şi a vorbit despre proiectul chinezilor: „Sper ca ei să mă simtă aproape când vor vizita parcul, să trăiască o experienţă unică, care să îi încurajeze să facă sport”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...