Fredolin Lecari, ales la Interpol după un banchet cu două mii de invitaţi şi trei tone de vin. Usatîi: Cine a suportat cheltuielile?!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari, a fost ales pentru funcția de Membru al Comitetului Executiv Interpol, Delegat din partea Continentului European, cu un banchet la care au participat circa două mii de persoane, membri ai delegaţiilor, şi la care s-au băut tone de vin. Cel puţin asta susţine preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, potrivit căruia niciodată în istoria acestei organizaţii poliţieneşti internaţionale nimeni nu şi-a permis aşa ceva. Astfel, Lecari ar fi fost votat doar de delegaţii din Africa şi Asia, flataţi de banchetul luxos şi darurile scumpe, în timp ce membrii delegaţiilor din Europa şi SUA „s-au speriat”. În context, Usatîi se întreabă cine a suportat cheltuielile şi din ce resurse.

Potrivit lui Usatîi, pentru a-şi prezenta candidatul, fiecare dintre state organizează o ceremonie în care prezintă CV-ul candidatului, vorbeşte cineva din superiorii lui şi aşa mai departe. Doar că, „flăcăii noştri au organizat un banchet la care au fost hrănite peste două mii de persoane”, a spus preşedintele „Partidului Nostru” la o emisiune de la postul Jurnal TV. „Acum eu încerc să aflu cât a costat această sală, cine a achitat-o şi întrebarea asta trebuie să i-o adresăm cu toţii domnului Jizdan. Eu am organizat mai multe petreceri în viaţa mea, cea mai mare a fost de 500 de oameni şi ştiu foarte bine cât costă o petrecere de 500 de oameni şi pot doar să-mi dau seama cât a costat petrecerea la care au fost hrănite peste două mii de persoane”, a spus politicianul.

Astfel, în acest scop, în China ar fi fost transportate peste trei tone de băuturi alcoolice, iar luând în calcul banchetul şi cadourile pe care le-au primit participanţii, ar fi vorba de milioane de lei.

„Este vorba de o influenţare. Când, după asta, îl înaintează pe Fredolin Lecari din partea Republicii Moldova la una din funcţiile importante din Interpol şi stau la uşă poliţiştii din Moldova şi dau pachete cu cognac, cu vin, achită banchete de peste două mii de persoane. Nimeni din istoria Interpolului, de când există această organizaţie internaţională, nu şi-a permis aşa ceva. Nicio ţară, niciodată”, a spus Usatîi.

Vedeţi şi: Şeful Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari, funcţie nouă la INTERPOL

„Cei cu care am vorbit din UE, delegaţia din ţările baltice, delegaţia din alte state, ei spun, domnule Usatîi, chinezii au făcut nişte ochi mai mari decât îi au moldovenii voştri atunci când au văzut cu ce bogăţie, cu ce lux şi şi-au dat şi ei întrebări. Discută colegii între ei şi spun că l-au votat doar cei din Africa şi Asia pe moldoveanul vostru, pentru că la noi lumea s-a speriat. La noi nimeni nu vine la promovarea candidaţilor cu trei tone de vin, cu mirese, cu pachete şi aşa mai departe”, a mai adăugat politicianul.

În aceste condiţii, preşedintele „Partidului Nostru” se întreabă cine a suportat toate aceste cheltuieli. Mai mult, acesta s-a adresat deputaţilor să facă o interpelare către ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, prezent şi el la evenimentul în cauză, ca să explice câte milioane au fost cheltuite în această vizită în China.

„Eu am o întrebare, cine a achitat acest banchet cu tot cu drum, de milioane de lei. Că da, pentru Plahotniuc să achite un banchet de 4-5 milioane de lei nu e o problemă, dar pentru MAI – e problemă”, a conchis Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...