/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ ZDG: Casa de lux în care locuiesc doi bugetari ai Primăriei Chişinău

missing
06 octombrie 2017, ora 10:51

4 septembrie 2017. Miercuri dimineaţa, în jurul orei 07.45, Mihaela Iacob, şefa adjunctă a Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare din cadrul Primăriei Chişinău, iese din curtea unui imobil de lux amplasat în zona Gării de Sud, la volanul unui automobil Kia Sportage de culoare albă. Peste aproximativ 20 de minute, din aceeaşi curte, la volanul unui Volvo XC 90, iese şi Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Chişinău.

Conform datelor de la Cadastru, imobilul în care acesta locuieşte a fost dat în exploatare în octombrie 2015. În ultimii doi ani, proprietarii au achiziţionat un teren adiacent, amenajându-l cu gazon verde. Casa este înregistrată pe numele soţilor Valentin şi Nina Sofroni, părinţii Mihaelei Iacob, ambii pensionari. Casa este una modernă, cu trei niveluri, deşi în datele de la Cadastru este înregistrată cu o suprafaţă de doar 120,2 m.p. Imobilul are o valoare cadastrală de doar 1,2 milioane de lei, în timp ce preţul său de piaţă este de peste cinci milioane de lei. Până la poarta casei în care locuiesc cei doi funcţionari ai Primăriei Chişinău drumul este pavat.

Mihaela Iacob afirmă că imobilul a fost construit de părinţi şi că ea locuieşte în el „temporar”. „Părinţii au construit-o. Tatăl meu era profesor, doctor habilitat. A lucrat o viaţă, a fost viceministru, decan, adică surse a avut. Mama mea tot aşa, a lucrat o viaţă. Locuiesc acolo fiindcă apartamentul meu este vândut şi am o ipotecă acum, care încă nu s-a construit. Cum e gata, cum trec la casa mea. Apartamentul încă nu-i şi de asta stau la părinţi”, explică Mihaela Iacob.

Citește continuare pe Ziarul de Gardă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram