Sistemele electronice de plată – ce reprezintă acestea, de câte tipuri sunt și ce beneficii aduc

phone-bank
Foto: Paynetics

În era dezvoltării tehnologiei informaționale, este practic imposibil să ne imaginăm viața cotidiană fără sistemele electronice de plată, care ne ușurează simțitor activitățile de zi cu zi și ne economisesc o groază de timp. Fiecare dintre noi, cel puțin o dată a utilizat sistemele electronice de plată, fie că a făcut o tranzacție pe Internet sau cel puțin a auzit despre aceste sisteme de achitare online. Astăzi ne-am propus să vă relatăm despre unele dintre ele.

În momentul actual, cel mai popular sistem de plăți electronice este Webmoney. Acesta reprezintă o mare organizație financiară, folosită de milioane de oameni din întreaga lume. Dacă ar fi să le organizăm ierarhic, pe al doilea loc s-ar clasa Yandex.Money. Dar totuși cel mai fiabil sistem internațional de plăți electronice este PayPal, care deservește peste 150 de milioane de oameni.

Cu siguranță putem să identificăm multe sisteme de plăți, dar cert este faptul că acestea sunt mult mai populare în țările CSI sau Statele Unite ale Americii, iar când este vorba despre Moldova ne ciocnim de cunoștințele minime ale populației în domeniul portofelelor electronice.

#Și cum rămâne cu Republica Moldova?

Până în prezent, în Moldova sunt active două sisteme de plată: BPay și Paynet.

Ambele sisteme sunt considerate universale, deoarece sunt destinate atât plății serviciilor, achiziționării de bunuri, cât și retragerii, adăugării în cont a banilor. Cert este că fiecare sistem în parte își are beneficiile și neajunsurile sale.

Cu ajutorul bpay.md puteți plăti o gamă largă de bunuri și servicii chiar și fără înregistrarea pe site. De cealaltă parte,  adaptarea sistemului Paynet cuprinde o gamă mare de beneficii, cum ar fi: doar cu un 1 leu, puteți transfera bani pentru oricine și oriunde. Totodată, vă puteți înregistra fiind și peste hotarele țării, în România, Turcia, Rusia, Austria sau Germania, și de acolo, la fel de rapid și comod să vă achitați serviciile de care aveți nevoie.

Un avantaj foarte important al Paynet-ului este programul de loialitate care oferă clienților fideli un bonus / o reducere. Obținerea anumitor privilegii reprezintă unul dintre farmecele utilizării monedei electronice. De ce să cheltuiți mai mult atunci când puteți obține bonusuri și reduceri?

Alegerea vă aparține în ceea ce privește sistemul de plată pe care îl utilizați, dar cert este că întotdeauna puteți alege unul mai convenabil și mai puțin costisitor.

Taguri: #Paynet
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente