REȚETĂ // Rulouri de vinete cu carne tocată
Vinetele sunt vedetele sezonului. Încearcă-le şi într-o variantă simplă, ideală pentru micul dejun sau pentru o gustare.
Ingrediente:
3 vinete
250 g carne tocată de vită
3 roşii coapte
2 cepe
2 linguri pastă de roşii
2 linguri suc de lămâie
250 ml supă de legume
3 linguri ulei
sare
piper
busuioc
Mod de preparare:
Taie capetele vinetelor şi feliază-le pe lungime. Pune la fiert apă cu sare şi las-o să până clocoteşte, apoi adaugă sucul de lămâie şi bagă feliile de vinete în apă timp de un minut. După ce le scoţi, aşază-le pe câteva coli de hârtie.
Următorul pas este să căleşti carnea într-o tigaie cu ulei. Adaugă ceapa tocată şi mai lasă tigaia pe foc cam două minute, amestecând cu o lingură de lemn.
Pune roşiile tăiate cuburi într-o tigaie fără ulei, căleşte-le puţin şi adaugă pasta de roşii, supa de legume, sare şi piper. Acum adaugă şi capetele vinetelor tăiate mărunt şi lasă-le la foc cinci minute.
Pune pe felie de vinete carnea tocată, după care o rulezi şi o prinzi cu o scobitoare. Aşază fiecare rulou într-un vas de cuptor, adaugă sosul de roşii cu vinete şi lasă la cuptor timp de 30 de minute.
La sfârşit, pune deasupra câteva frunze de busuioc.
Poftă mare!
Sursa: eva.ro
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia: „Sătenii mergeau prin sat ca niște umbre fantomatice. Deseori, se prăbușeau la pământ și rămâneau întinși pe jos. Mai târziu venea cineva din familie să-i ridice. Dacă venea…”
Cerbi STOPAȚI la vamă. ANSA nu a admis pe teritoriul R. Moldova mai multe animale, deoarece agentul economic nu avea actele în regulă
Rusia pune în pericol MII de zboruri civile. Incidentele ar fi avut loc inclusiv în R. Moldova