Actualitate

5 plante vindecătoare pe care trebuie să le ai în casă

 Iată 5 plante vindecătoare pe care trebuie să le ai în casă.

1. Levănţică pentru eliberarea de stres

De sute de ani levănţică este folosită că sedativ pentru eliberarea de stres şi tensiune. Doar adaugă levănţică în cadă când faci baie şi te vei bucură de beneficiile aromoterapiei care te va calmă. Sau poţi folosi plantă pentru a face un ceai relaxant. Aromă levanticai încetineşte ritmul cardiac, scade tensiunea arterială şi te relaxează.

2. Ferigă de Boston pentru curăţarea aerului

Un studiu realizat de NASA au scos la iveală faptul că unele plante de apartament, precum ferigă de Boston, pot purifică casă, protejând ocupanţii de toxinele periculoase. Pentru că aerul să fie purificat pune două-trei ferigi per camera, la distanţă una de cealaltă astfel încât fiecare plantă să poată respiră.

3. Aloe vera poate reduce durerea şi inflamatiile

Aloe vera conţine o mulţime de compuşi care reduc inflamatiile, umflăturile, rosetea, durerea şi mâncărimea. Taie pe orizontală o frunză de aloe vera şi pune-o peste rana. Te va ajută să te vindeci mai repede. Gelul de aloe pus peste pielea rănită poate crea un bandaj natural.

4. Mentă linişteşte stomacul

Ceaiul de mentă poate fi folosit pentru a reduce greaţă şi răul de dimineaţă. Pune o lingură de frunze uscate de mentă într-o ceaşcă de apă fierbinte, lasă timp de 30 de minute, apoi strecoar-o şi bea-o. De asemenea, poţi mânca o frunză proaspătă de mentă în timp ce bei ceai din plante.

5. Pătrunjel pentru alina alergiile

Pătrunjelul inhibă secreţia de histamine, un compus care cauzează alergii, urticarii şi febra de fan. Pur şi simplu adaugă două linguri de frunze uscate de pătrunjel într-o ceaşcă de apă fierbinte, aşteaptă 10 minute, strecoară lichidul şi consumă-l.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *