La concertul intitulat „Estamos Unidos Mexicanos”, care va avea loc pe esplanada Zócalo din capitală, se va intra în legătură directă cu show-ul pe care trupa britanică îl susţine pe stadionul SDCCU din San Diego (SUA), a informat promoterul evenimentului, Ocesa, într-un comunicat.

În această transmisie, trupa condusă de solistul Chris Martin va interpreta live şi în premieră un nou cântec, ale cărui venituri vor fi destinate lucrărilor de reconstrucţie din Mexic. Veniturile concertului din San Diego vor contribui, de asemenea, la susţinerea activităţilor de ajutorare a victimelor dezastrelor naturale, a precizat Ocesa.

Concertul din piaţa Zócalo este preconizat pentru „a inspira Mexicul să continue să sprijine” populaţia afectată de recentele cutremure din 7, 19 şi 23 de septembrie, soldate în total cu 471 de morţi în centrul şi sudul ţării.

La eveniment vor participa şi alţi artişti, trupe mexicane şi internaţionale precum Miguel Bosé, Chayanne, Enrique Bunbury, Molotov, Carla Morrison, Julieta Venegas, Juanes, Ximena Sarińana şi Mon Laferte.

Fiecare artist „va promova sprijinul sub orice formă, ajutor sau donaţie” şi va folosi scena ca platformă pentru a motiva spectatorii să ajute „cum consideră fiecare mai util”, încheie Ocesa.