Xavi a dezvăluit de ce jocul Barcelonei și al Argentinei se bazează în totalitate pe Messi: „Altfel, se enervează la culme!”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lionel Messi a câștigat trofee „pe bandă” la Barcelona, dar la națională a rămas fără vreun triumf notabil. Are titlul olimpic în 2008 și o Cupă Mondială la U-20 (2005), însă la seniori nu a cunoscut succesul, cu toate că a jucat finala Cupei Mondiale din 2014 (pierdută în prelungiri cu Germania) și de 3 ori finala Copei America (0-3 cu Brazilia în 2007, iar în 2015 și 2016 pierzând la penalty-uri cu Chile).

Ajuns la vârsta de 30 de ani, cvintuplul câștigător al Balonului de Aur are timp să atingă cele mai înalte culmi și cu naționala Argentinei și se bucură de toată încrederea omului alături de care a trăit momente unice la Barcelona, Xavi Hernandez. Fostul căpitan de pe Camp Nou, supranumit „Creierul Barcelonei” pe când îmbrăca tricoul blaugrana, a vorbit despre stilul de joc care îi convine lui Messi și a dezvăluit că acesta „se enervează la culme” atunci când nu primește mingea în timpul meciurilor.

„Barcelona și Argentina nu își permit să depășească 10 minute dintr-un meci, în care Leo să nu aibă mingea. El trebuie să fie destinația și, dacă nu se întâmplă asta, mingea trebuie dusă spre el. Altfel, se enervează la culme”, a povestit Xavi, potrivit americanilor de la FourFourTwo.

„Messi este cel care va face lucrurile să se întâmple. Îi văd capabili să câștige Campionatul Mondial anul viitor. Este adevărat că sunt într-o situație dificilă și anume calificarea din zona America de Sud. Dar cred că toată lumea este de acord că, dacă se vor califica, vor fi printre favorite, având în vedere jucătorii și că acum au antrenorul potrivit. Toată lumea îl apreciază pe Sampaoli”, a mai spus fostul lider al Barcelonei și al naționalei Spaniei.

25 de ani a petrecut Xavi la Barcelona, 17 dintre ei la echipa de seniori. Primul lui meci la echipa mare a fost în sezonul 1998-1999. De atunci, a adunat 767 de jocuri în toate competițiile în tricoul blaugrana, un record de apariții pentru un club din Spania.

Alături de catalani, mijlocaşul de 38 de ani a câştigat nu mai puţin de 25 de trofee, printre care 8 titluri de campion al Spaniei şi 4 Ligi ale Campionilor.

De asemenea, a fost campion mondial şi european cu naţionala Spaniei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...