/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Simt că referendumul va eșua? Socialiștii acuză partidele de complicitate de Dorin Chirtoacă

05 octombrie 2017, ora 18:59

PSRM a acuzat astăzi, în cadrul unui briefing, partidele care au anunțat că vor boicota referendumul anti-Chirtoacă de faptul că s-ar fi aliat cu edilul suspendat și că, prin ricoșeu, ar fi complici la toate ilegalitățile comise de acesta.

Toți cei care astăzi cheamă la boicot sunt complici ai lui Chirtoacă. A boicota astăzi, înseamnă a fi parte și a fi complice, a tuturor infracțiunilor pe care le-au comis Dorin Chirtoacă împotriva orașului Chișinău”, susține consilierul PSRM Ion Ceban.

Ceban susține că va face front comun cu locuitorii capitalei, nu cu partidele politice care s-au unit pentru a-l salva pe Chirtoacă. Solicitați de TV8, cei de la Partidul Democrat ne-a spus poziția formațiunii în privința referendumului a rămas neschimbată și au refuzat să comenteze interpretările socialiștilor. A reacționat și liderul PL, Mihai Ghimpu. Acesta a scris pe o rețea de socializare că socialiștii sunt conștienți că referendumul va eșua și caută de pe acum să se justifice.

„Astăzi, s-au unit PD, Maia Sandu, Andrei Năstase și toți, toți împreună cu Chirtoacă”, a adăugat Ceban.

Principalele partide pro-europene au anunțat că își mențin poziția de a boicota referendumul inițiat de socialiști, suspectând PD și PSRM de complicitate.

Noi nu facem jocul PD și a PSRM-ului. Acesta este un joc, referendumul a fost agreat de PD, dacă nu era agreat, el era blocat”, a menționat pentru TV8 Sergiu Litvinenco, fruntaș PAS.

„Problemele să și le găsească în propriul sac, cum s-ar spune și desigur în această situație în care socialiștii au generat-o fără să aibă o bună conlucrare cu alte partide să-și culeagă toate roadele”, a menționat președintele PLDM, Viorel Cibotaru.

Platforma Demnitate și Adevăr foarte tranșant a spus că noi nu participăm în aranjamentele făcute între stăpânul D-lui Ceban și stăpânul stăpânului D-lui Ceban, Plahotniuc”, afirmă Alexandru Slusari, vicepreședintele PPDA.

Anterior PAS, PL, PPDA, PNL, PD și PUN au anunțat că vor boicota plebiscitul anti-Chirtoacă. Referendumul, care va avea loc pe 19 noiembrie, ne va costa 9 milioane de lei. Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu din luna mai, fiind cercetat penal în două dosare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram