Salarii mai mari pentru deputaţii, senatorii, judecătorii şi funcţionarii publici din Rusia, începând cu 2018. Prima majorare după 4 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputaţii, senatorii, judecătorii şi funcţionarii publici din Federaţia Rusă vor avea salarii mai mari. Începând cu anul 2018, acestea se vor majora cu 4%, luând în calcul inflaţia prognozată. Pentru funcţionarii publici aceasta va fi prima indexare începând cu anul 2013, iar pentru deputaţi şi senatori – din 2014.

Indexarea salariilor tuturor funcţionarilor publici este prevăzută în proiectul legii bugetului federal, trimis vineri de Guvern în Duma de Stat. În speţă, va creşte salariul parlamentarilor ruşi. Astfel, dacă în 2017, salariile deputaţilor şi asistenţilor lor au fost oferite 4,8 miliarde de ruble, atunci pentru 2018, această sumă va creşte până la 5,3 miliarde.

Pentru salariile senatorilor şi asistenţilor acestora în 2017 au fost prevăzuţi 1,9 miliarde de ruble,iar în anul viitor se planifică alocarea a 2,1 mlrd. ruble.

Potrivit legii ruseşti, salariile deputaţilor şi senatorilor se echivalează cu cele ministeriale şi sunt stabilite prin decret prezidenţial. Se presupune că un asemenea decret va fi semnat până la aprobarea bugetului cu indexare.

Pe lângă asta, începând cu anul viitor, vor creşte şi salariile judecătorilor. Acum bugetul salarizării acestora constituie 71,4 miliarde de ruble, iar la anul viitor va fi cu 3,6 miliarde mai mult.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...