Ion Ceban atacă partidele care vor boicota referendumul de demitere a lui Chirtoacă: „Sunteți complicii lui. Procedați precum la furtul miliardului”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) spun că dezaprobă și condamnă atitudinea partidelor de dreapta, care au anunțat că vor boicota referendumul de demitere a edilului suspendat, Dorin Chirtoacă, la 19 noiembrie.

Socialistul și purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban, anunță că PSRM dezaprobă și condamnă atitudinea partidelor de dreapta, care au anunțat că vor boicota referendumul, acuzând formațiunile politice că sunt „complice tuturor infracțiunilor” făcute de edil în municipiu. De asemenea, acesta îl acuză pe Chirtoacă că a câștigat ultimele două mandate prin fraudă, cu ajutorul partenerilor politici ai PL.

„A opta pentru boicotarea referendumului înseamnă a opta pentru menținerea haosului din municipiul Chişinău. Asta nu este doar o crimă, ci un afront direct. Toți cei care astăzi cheamă la boicot sunt complicii lui Chirtoacă. Se procedează precum la furtul miliardului. Toţi tac”, a declarat Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

„Chirtoacă a obținut ultimele două mandate prin fraudă. A fost ajutat de coaliție, de Ghimpu, de cei care au controlat spațiul mediat, de cei care au fost în toate organele de control de la CEC”, a adăugat Ion Ceban.

Ceban a adus critici la adresa lui Chirtoacă şi pentru faptul cum arată în prezent municipiul Chișinău. „El a distrus tot ce era bun în Chișinău. Astăzi cu regret constatăm că mulți experți spun că orașul de altă dată a devenit unul dintre cele mai urâte orașe de pe glob. La moment, Chișinăul nu are niciun plan urbanistic, o strategie de dezvoltare aprobată. Infrastructura este la pământ, transportul este sub orice critică, sfera serviciilor comunale în degradare continuă. Construcții neautorizate și haotice sunt peste tot orașul”, a adăugată Ion Ceban care a spus că PSRM va face front comun cu cetățenii pentru a-l demite pe Chirtoacă, dacă partidele de dreapta au decis să boicoteze scrutinul.

Acesta a mai transmis că vina pentru ceea ce urmează a se întâmpla după referendum va aparține doar partidelor care au anunțat boicotarea scrutinului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...