Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În lume, la fiecare minut,…

În lume, la fiecare minut, o femeie moare din cauza cancerului mamar

Astăzi, deputatele din Parlamentul R. Moldova s-au aliniat campaniei de conștientizare și informare privind cancerul mamar. În sprijinul acestei campanii, parlamentarele și-au prins la piept o panglică roz – simbolul campaniei de prevenire a cancerului mamar. 

În debutul ședinței plenare, deputata Valentina Stratan, vicepreședinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, medic de profesie, a declarat că la îndemnul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), luna octombrie este dedicată campaniilor de informare asupra profilaxiei și tratamentului împotriva cancerului la sân.

”Anual, în R. Moldova sunt diagnosticate circa 1000 de femei. 50% dintre acestea se adresează la medic în stadii tardive de evoluție ale bolii. Doar 4 din 10 femei supraviețuiesc mai mult de cinci ani”, a spus Valentina Stratan.

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor la nivel mondial, conform OMS. În fiecare an, peste 1,6 mln de cazuri noi sunt diagnosticate în lume, iar peste 520 000 de femei mor din cauza acestei boli. Asta înseamnă că undeva în lume, la fiecare minut o femeie moare din cauza cancerului de sân.