02:54:30 25.04.2024
Stiri

Mesajele premierului Filip, spicherului Candu și președintelui Dodon pentru profesori, de ziua lor profesională

Politică 05.10.2017 13:19 Vizualizări1549 Autor: Ziarul National
Mesajele premierului Filip, spicherului Candu și președintelui Dodon pentru profesori, de ziua lor profesională


De Ziua Mondială a Educației, conducerea R. Moldova a adresat mesaje de felicitare profesorilor din R. Moldova.

În mesajul premierului Pavel Filip se arată că „realizarea dezideratului de a aduce Republica Moldova în comunitatea țărilor europene, de a asigura dezvoltarea competitivă a economiei, nu poate fi realizat dacă nu vom opta pentru o Moldova Educată”.

„Scopul Guvernului actual și ambiția mea personală este să oferim copiilor, generației în creștere, o educație care le va permite să-și realizeze cât mai bine potențialul, dar și să devină cetățeni responsabili și cu un puternic simț patriotic.Aceasta înseamnă că noua educație va fi proactivă, va utiliza instrumentele caracteristice generației digitale, va oferi un mediu în care să fie descoperit talentul unic al copilului, iar școala va ajuta mai mult părinții în relația lor cu copiii și cu profesorii. Totodată, profesorul va avea în acest demers mai multe roluri: de transmitere a cunoașterii, de motivare, de consiliere”, cităm din mesajul premierului adresat profesorilor.

Dragi dascăli, cu recunoștință și prețuire, vă mulţumesc pentru dăruire și vă doresc succes în activitatea nobilă și deloc ușoară, inspirație și putere pentru a deschide calea spre universul cunoașterii și a educa cetățeni responsabili și patrioți”, se încheie masajul de felicitare al premierului Pavel Filip.

Președintele Igor Dodon a anunțat cu această ocazie că educație trebuie să devină „prioritate națională”.

„Cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățămînt adresez pedagogilor calde felicitări împreună cu întreaga admirație și considerație pentru responsabila misiune ce Vă revine de a modela oameni, caractere și destine. Anume dvs. faceți un lucru enorm, poate chiar cel mai important - educați noua generație. Pentru mulți copii, sunteți nu a doua casă, ci chiar prima. Educația de calitate trebuie să fie prioritate națională nu doar pe hîrtie dar și în fapte. Această profesie trebuie să fie una din cele mai bine remunerate din țara noastră. Constatăm cu regret, că în rezultatul așa-numitelor optimizări din ultimii ani, în urma cărora urma să fie majorate substanțial salariile educatorilor, pedagogilor, profesorilor la toate nivelele de învățămînt, sistemul în realitate a degradat, iar așteptările cu privire la majorările salariale nu s-au adeverit. Republica Moldova are un singur activ pe termen lung și acesta este capitalul uman, care în mare măsură este format de pedagogi. Pledez în continuare pentru statutul de funcționar public pentru toți pedagogii din Republica Moldova”, a transmis Dodon.

Menționăm că și ședința Parlamentului de astăzi a început cu un mesaj de felicitare pentru profesori, atât din partea spicherului Andrian Candu, cât și din partea altor deputați, care și-au exprimat recunoștința pentru eforturile depuse de dascăli în educarea copiilor.

„Profesorii au cea mai nobilă activitate, deoarece produc viitoarele generații și de ei depinde foarte mult care este viitorul unei țări. Spre regret, profesorii din R. Moldova nu sunt cel mai bine plătiți și nu acționează în cele mai bune condiții. Noi toți trebuie să găsim soluții ca profesorii să se simtă bine. Din numele Parlamentului, aduc sincere felicitări, le dorim mult succes, realizări frumoase, răbdare cu copiii și răbdare în condițiile în care activează astăzi, dar și să fie mândri pentru ceea ce înseamnă a fi profesor”, a declarat Andrian Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md