R.Moldova a participat în premieră la Festivalul Internațional de Gastronomie și Turism „World of Taste” din Canada

Ambasada Republicii Moldova în Canada a participat, în premieră, la Festivalul Internațional de Gastronomie și Turism The Eco Traveller „World of Taste”, cu standul „Moldova – discover the routes of life”.

Evenimentul s-a desfășurat, în perioada 29 septembrie-1 octombrie, la Toronto și a găzduit de cel mai mare Centru de Expoziții și Convenții din Canada, Enercare Centre.

Cu accent pe cele două sectoare de interes sporit pentru Republica Moldova: turism și gastronomie, în mod special, în contextul promovării Moldovei drept Capitală Mondială a Turismului Vinicol în anul 2018, turismului rural, ecologic, cultural, misiunea diplomatică la Ottawa, susținută plenar de comunitatea de moldoveni din Montreal și Toronto și în cooperare cu Consulatul Onorific al Republicii Moldova în provincia Ontario, a asigurat reprezentarea țării noastre la eveniment.

Standul de țară inspirat din cele mai frumoase tradiții și obiceiuri populare, a generat un interes deosebit în rândul vizitatorilor, oferind posibilitate participanților la expoziție de a cunoaște Republica Moldova drept o destinație turistică inedită.

Vizitatorii au avut un bun prilej de a se convinge în ospitalitatea poporului nostru, degustând din sarmale, plăcinte și vinuri moldovenești, oferite de către vinăriile Purcari, Asconi, Vinăria din Vale, Chateau Vartely, Mimi ș.a.. Atelierele de bucate tradiționale au prezentat un interes sporit pentru vizitatori.

În cadrul Festivalului, au fost promovate produsele autohtone, în special, dulciurile oferite de compania Rifero, migdalele de la Laro Migdale, uleiul de levănțică, fructele uscate – oferite de către producătorii din orașul Hâncești.

De asemenea, standul național a expus obiecte de artizanat, oale și ulcioare din colecția meșterului popular Adrian Onuță, obiecte ornamentate cu iscusință de artista Ecaterina Savitsky.

Evenimentul a inclus un program artistic, Ansamblul de dansuri populare „Moldovioara” din Toronto, însoțit de Grigore Zanfir – un nume nou în muzica populară, încingând o horă internațională.

Participarea cu succes a Republicii Moldova la Festivalul Internațional de Gastronomie și Turism The Eco Traveller „World of Taste” confirmă faptul că, piața canadiană are un potențial mare pentru desfacerea produselor moldovenești și atragerea turiștilor canadieni în țara noastră.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.