18:28:39 24.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Sper ca, după alegeri, să existe o alianță ce va exclude PD și PSRM de la putere”

Politică 05.10.2017 12:20 Vizualizări2857 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Sper ca, după alegeri, să existe o alianță ce va exclude PD și PSRM de la putere” VIP Magazin


Sistemul mixt este o metodă hibridă prin care PD-ul şi PSRM-ul speră să îşi păstreze privilegiile şi puterea și care dezavantajează partidele de opoziție, printre care Partidul Unității Naționale (PUN), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) şi Partodul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA).

Declarația îi aparține președintelui executiv al PUN, Anatol Șalaru, care a adăugat, în cadrul unui interviu pentru „VIP Magazin”, că sistemul mixt „permite ca cele două formaţiuni, PD şi PSRM, să folosească din plin resursele administrative de care dispun la acest moment”.

„Sunt convins că cetăţenii vor sancţiona la vot aceste derapaje care au nemulţumit inclusiv partenerii externi”, a declarat Șalaru.

Întrebat cu cine este dispus să facă alianțe, dacă PUN va intra în Parlament după alegerile din 2018, fostul ministru a răspuns că „nu vom merge niciodată într-o alianţă cu PSRM şi ceilalţi membri ai coloanei a cincea a Federaţiei Ruse”.

„Eu sper ca după alegeri să existe o alianţă ce va exclude PD şi PSRM de la putere, să relansăm Republica Moldova pe traiectoria ei românească şi euroatlantică. (...) Putem spune că alegerile din 2018 vor decide, pentru mulţi ani înainte, dacă ne vom întoarce în braţele Federaţiei Ruse sau ne vom continua drumul către lumea liberă şi prosperă împreună cu fraţii de peste Prut”, afirmă Anatol Șalaru.

În opinia liderului PUN, „salvarea noastră este doar revenirea în componenţa României, de unde am fost rupţi împotriva voinţei noastre. Viitorul nostru va fi în interiorul României şi în lumea euroatlantică sau nu va fi deloc. Eu sunt destul de optimist şi ştiu că binele şi adevărul înving întotdeauna”.

În altă ordine de idei, Anatol Șalaru a spus că nu i-a fost deloc greu să-l convină pe Traian Băsescu să fie președinte „deocamdată de onoare” al PUN.

„Implicarea lui Traian Băsescu este o necesitate absolută, pentru că el este singurul capabil să unifice electoratul unionist, să relanseze procesul de reunificare a celor două state româneşti. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu simte că are o obligaţie faţă de Basarabia şi faţă de românii basarabeni. De altfel, Partidul Mişcarea Populară este, până la acest moment, singura formaţiune care şi-a asumat, prin programul politic, unirea Republicii Moldova cu România.

Traian Băsescu este omul politic din România care a făcut cel mai mult pentru românii basarabeni. De la burse, finanţare şi cetăţenii până la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi ridicarea vizelor. Este cunoscut faptul că fără implicarea lui Traian Băsescu, fără sprijinul lui în calitate de preşedinte al României, am fi stat şi astăzi la porţile ambasadelor străine aşteptând vize. Traian Băsescu a făcut, în zece ani de mandat în fruntea României, mai mult decât au făcut toţi preşedinţii Republicii Moldova în 26 de ani de aşa-zisă independenţă”, a mai declarat Șalaru pentru „VIP Magazin”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md