Premieră pe piața de outscourcing din Moldova: Colaborare între companiile Stefanini și Code Factory

DSC_9437-min

Compania de soluții IT Stefanini, cu operațiuni în 39 de țări și 88 de birouri în întreaga lume, și Code Factory, companie globală de dezvoltare de software și servicii de asigurare a calității pregătesc formarea unei echipe comune de peste 50 de specialiști care urmează să lucreze la sediul Stefanini din Chișinău pentru următoarele 24 luni, în cadrul unui proiect comun de Enterprise Billing system. Proiectul comun este dezvoltat pentru o companie de servicii pentru sectorul de retail. Echipa va fi formată din programatori, testeri si application consultants.

  • O echipă comună a celor două companii va lucra pe un proiect de durată la sediul Stefanini
  • Colaborarea celor două companii pe proiecte ale clienților comuni a început în urmă cu 3 ani
  • Companiile și-au extins parteneriatul din România în Republica Moldova, după deschiderea biroului Stefanini de la Chișinău

„Lucrăm de peste 3 ani cu partenerii noștri de la Code Factory la nivel internațional, am avut până acum mai multe proiecte de succes pentru dezvoltarea de aplicații mobile, sisteme de administrare a conținutului sau soluții pentru sectorul de retail”, spune Bogdan Gălușcă, Business Development Manager, Stefanini. „Fiecare colaborare de până acum a presupus diferite modele de business în funcție de tipul de proiect și de cerințele clientului, iar cea de acum se bazează pe lucrul în comun și foarte integrat al echipelor Stefanini și Code Factory, motiv pentru care am decis ca, pe perioada proiectului, angajații noștri să împartă același spațiu de lucru.”

„Pentru piața de outsourcing din Republica Moldova acest gen de colaborare este o premieră și reprezintă un model de lucru punctual adaptat cerințelor specifice ale clientului final, practicat la nivel internațional în proiecte complexe”, adaugă Ionut-Cristian Negrescu, VP Operations, Code Factory Group. „Suntem convinși că vom replica succesul pe care l-am avut și în cadrul altor proiecte comune Stefanini – Code Factory și că vom livra clientului un serviciu de calitate superioară, combinând expertiza diferită și capacitățile de livrare ale ambelor companii.”

Colaborarea pe acest proiect vine la câteva luni după inaugurarea biroului Stefanini din Chișinău, unde acum lucrează peste 80 de persoane.

Code Factory este prezentă pe piața din Republica Moldova de peste 5 ani și are o echipă locală formată din 80 specialiști implicați în dezvoltarea și testarea de software, care sunt angrenați în acest moment în dezvoltare de proiecte complexe si inovatoare pentru clienți din întreaga lume.

Despre Stefanini

Stefanini este o companie braziliană cu peste 30 de ani de experiență în furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicațiilor software. Aceasta are o prezență directă în 39 de țări, prin cele 88 de birouri din întreaga lume și are un portofoliu de peste 500 de clienți activi. Clienții vin din sectoare precum servicii financiare, industria prelucrătoare, telecomunicații, industria chimică, servicii, tehnologii, sectorul public și beneficiază de un set complet de servicii mature și profesionale, care acoperă întregul ciclu de viață al unei aplicații.

Despre Code Factory

Code Factory este o companie globală, independentă, specializată pe dezvoltarea de software și livrarea de servicii de asigurare a calității. Compania, care activează pe piață din 2004, oferă consultanță specializată în domenii precum servicii financiare, jocuri și pariuri online, retail și eCommerce.  Code Factory a dezvoltat până în prezent peste 300 de proiecte și are o echipă de peste 150 de testeri și dezvoltatori de software specializați și certificați. Compania are birouri în Chișinău și București, dar și prezență locală în UK și Irlanda.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente