/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Utilizatorii aplicației Yandex Taxi, atenționați. ANTA a depistat mai multe nereguli la taximetriștii din Capitală

missing
05 octombrie 2017, ora 11:51

Din motivele expuse, consider oportun de a aduce la cunoștința opiniei publice anumite detalii atît despre cadrul legal ce reglementează acest domeniu cît despre autovehiculele, operatorii de taxi și persoanele care prestează servicii de taxi, inclusiv prin aplicația „Yandex Taxi”, scrie pe pagina sa de Facebook viceministrului Transporturilor, Sergiu Bucătaru.

Potrivit oficialului, în conformitate cu Codul Transporturilor Rutiere, transporturile rutiere de persoane sau bunuri în regim de taxi sunt executate contra cost, în interiorul unei localităţi, numai de către operatori de transport rutier care deţin licenţă de transport rutier.

Totodată, în conformitate cu prevederile art. 81 din Cod, la efectuarea transportului rutier în regim de taxi se admit autoturismele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) sînt dotate cu aparate de taxat în stare de funcționare legalizate, verificate metrologic şi înregistrate la organul fiscal teritorial;
b) sînt dotate cu lampă de taxi în stare funcţională, conform prevederilor Regulamentului transporturilor rutiere de persoane şi bagaje;
c) dispun de însemnele, înscrisurile, elementele de culoare ale caroseriei şi dotările specificate în Regulamentul transporturilor rutiere de persoane şi bagaje.

Oficialul susține că în toată perioada lunii septembrie grupul de lucru format din inspectorii ANTA și INP au efectuat 7 razii de control în trafic inopinat în mun. Chișinău, urmare a controalelor inopinate în trafic, de către inspectorii ANTA au fost constatate 31 cazuri de nerespectare a cadrului legal ce reglementează acest domeniu, astfel, conducătorilor auto fiindu-le întocmite 31 procese-verbale şi a aplicat pentru 31 cazuri măsura de constrîngere prin reținerea certificatului de înmatriculare și plăcuța cu numărul de înmatriculare.

Totodată, de la începutul lunii octombrie grupul de lucru format din inspectorii ANTA și INP au efectuat 3 razii de control în trafic inopinat în mun. Chișinău unde de către inspectorii Agenției au fost constatate 17 cazuri de nerespectare a cadrului legal, prin urmare conducătorilor auto fiindu-le întocmite 17 procese-verbale şi aplicată pentru 17 cazuri măsura de constrîngere prin reținerea certificatului de înmatriculare și plăcuța cu numărul de înmatriculare.

În contextul celor expuse, solicităm tuturor taximetriștilor inclusiv celor utilizatori ai aplicației Yandex Taxi, să se conformeze și să respecte cu strictețe prevederile legislației în vigoare, în caz contrar inspectorii ANTA și INP vor aplica sancțiuni prin prisma Codului Contravenţional al Republicii Moldova”, a adăugat Sergiu Bucătaru.

Astfel, de la începutul anului de către inspectorii Agenţiei au fost întocmite 5051 procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicată pentru 841 cazuri măsura de constrângere prin reținerea certificatului de înmatriculare și plăcuța cu numărul de înmatriculare.

Reieșind din totalitatea circumstanțelor expuse, îndemn publicul să opteze doar pentru serviciile de taxi, prestate de către operatorii de transport rutier, care prestează servicii în condițiile cadrului legal”, a conchis viceministrul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram