Mixt de „minut de reculegere” şi „aplauze” în debutul şedinţei Parlamentului de astăzi. Cui le-au fost dedicate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şedinţa Parlamentului de astăzi a început cu un minut de reculegere, dar şi aplauze. Minutul de reculegere a fost ţinut în memoria victimelor atacului armat de la Las Vegas, Statele Unite ale Americii, soldat cu 59 de decese şi peste 500 de răniţi, iar cât ţine de aplauze, acestea le-au fost oferite profesorilor, cu ocazia Zilei lor profesionale.

Ambele propuneri au venit din partea preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

„E ceva regretabil ce se întâmplă. Indiferent cât de departe nu ar fi acea ţară cum ar fi Statele Unite ale Americii, dar totuşi când e vorba despre viaţa oamenilor, cred că este cel mai important. De aceea, vă rog frumos să ţinem un minut de reculegere în memoria victimelor”, a spus Candu.

Ulterior, deputaţii au ţinut să aplaude profesorii cu ocazia Zilei lor profesionale, sărbătorită în ţara noastră începând cu anul 1994 la data de 5 octombrie, pentru a coincide cu sărbătoarea mondială a profesorilor stabilită de UNESCO. Anterior, între 1965-1994, aceasta era marcată în prima duminică din octombrie.

„Profesorii au probabil cea mai nobilă profesie, deoarece produc viitoarele generaţii şi de ei depinde foarte mult care este viitorul unei ţări. Cu regret, profesorii în Republica Moldova nu sunt cel mai bine plătiţi şi acţionează nu în cele mai bune condiţii. Şi încă foarte multe noi toţi cei care avem responsabilitatea, trebuie să găsim soluţii ca profesorii să se simtă la ei acasă şi în activitatea pe care o desfăşoară să se simtă bine. Fiind că, aşa cum se vor simţi ei, vor transmite ulterior şi generaţiilor care trec prin viaţa lor, a tinerelor generaţii. Din numele Parlamentului, din numele nostru al tuturor, să aduc sincere felicitări cu Ziua Profesională a Profesorilor, să le dorim mult succes, realizări frumoase, să aibă răbdare cu copiii, să aibă răbdare, cu regret, şi în condiţiile în care activeză astăzi, dar cu siguranţă să fie mândri pentru activitatea pe care o desfăşoară şi pentru ceea ce înseamnă, în general, a fi profesori”, a menţionat Andrian Candu.

Şi liderul PL, Mihai Ghimpu, a ţinut să se alăture cuvintelor de felicitare, urându-le profesorilor „sănătate şi succes”, pentru că „duc o muncă nobilă şi, vorba preşedintelui Parlamentului, să aibă răbdare cu toţi”. „Eu aş continua: să aibă răbdare cu toţi.., dar nu cu guvernarea. Că merită o viaţă bună. Păcat că noi cei care am ajuns în Parlament şi Guvern, vorbim vorbe frumoase, dar viaţa lor e foarte proastă”, a mai spus Ghimpu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...