(foto) New York Post: Moldova – în topul destinațiilor turistice pentru anul 2018

171003-small-country-new-destination-01

Publicația americană New York Post a scris că țara noastră ar fi în topul destinațiilor turistice pentru 2018, potrivit  Intrepid Travel, care a plasat Moldova alături de San Marino

Publicația notează că „Moldova este, de fapt, unul dintre cei mai de seamă producători de vin din lume, cu o colecție incredibilă de beciuri, care tocmai te strigă să vii să le vizitezi. Spre deosebire de celelalte regiuni vinicole celebre, cum ar fi Toscana în Italia sau Bordeaux în Franța – sau locuri precum dealurile Adelaide sau Marlborough din Insula de Sud din Noua Zeelandă – a rămas în mare parte o țară neatinsă încă și nevăzută”, scrie altfel.md

2-18
Biserica Creștin Ortodoxă de la Orheiul Vechi sursa: Getty Images/iStockphoto

„Crama Milestii Mici din Moldova deține recordul pentru cea mai mare colecție de vin bun, cu aproape două milioane de sticle în rezerva din subsol.”

3-15
Mănăstirea pe Stâncă, Orheiul Vechi, Moldova. sursa: Getty Images/iStockphoto

Fraza asta chiar e amuzantă. E adevărat oare?
„Iar moldovenilor le place foarte mult vinul lor. Sunt pe locul doi în lume la consumul de alcool, învinsă doar de Belarus. Un moldovean consumă în mediu echivalentul a patru galoane (circa 15 litri) de alcool în fiecare an.”

New York Post amintește și de Sărbătoarea Națională a vinului: „Dacă intenționați să faceți o vizită în Moldova, vă sugerăm această perioadă pentru anul viitor. Perioada în care se sărbătorește Ziua Națională a Vinului, o sărbătoare a tot ce se poate de băut, cu autobuze gratuite care te duc la vinării. Ce grijuliu.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente