Un angajat al unui schimb valutar, atacat de două persoane. I-a fost furată geanta, în care se aflau 900 mii lei

Doi bărbați, cu vârsta cuprinsă între 25 și respectiv 33 de ani, din Chișinău, au fost reţinuţi de poliţişti, fiind suspectați că au furat de la un angajat al unui schimb valutar geanta în care se aflau 900 mii lei. Aceștia, anterior, au săvârșit  infracțiuni similare.

Cazul a avut loc pe 29 septembrie 2017, când poliția a fost alertată de către un bărbat de 33 de ani, angajat al unui schimb valutar din capitală, care a declarat forțelor de ordine că în timp ce se îndrepta spre locul de muncă, prin parcul Catedralei Mitropolitană din mun. Chișinău, două persoane necunoscute l-au atacat și deposedat de geanta personală, în care se aflau peste 900 mii lei.

Ca urmare a investigațiilor efectuate și vizionării camerelor video din adiacentul locului comiterii infracțiunii,  oamenii legii au stabilit că suspecții erau înarmați cu un electroșoc. Aceștia, după comiterea infracțiunii, au urcat într-un automobil de model „BMW”, închiriat anterior, cu plăcuțe de înmatriculare care nu coincideau automobilului dat.

La 3 octombrie, suspecții au fost depistați și reținuți în timp ce se deplasau cu automobilul pe traseul Orhei – Telenești.

În urma perchezițiilor efectuate în automobil, a fost depistat electroșocherul, folosit la comiterea infracțiunii, care a fost ridicat și împreună cu automobilul, anexat la cauza penală în calitate de corp delict.

La moment, suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Tîlhărie” riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 12 la 15 ani.