Comitetul de Asociere RM-UE se va întruni în luna octombrie 2017 la Chișinău

Comitetul de Asociere RM-UE urmează să se desfășoare pe 19 octombrie curent, la Chişinău. Pregătirile pentru reuniune au fost discutate la şedinţa comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, prezidată de premierul Pavel Filip.

În context, premierul a solicitat autorităților să pregătească minuțios informațiile ce urmează a fi prezentate. Totodată, Pavel Filip a accentuat necesitatea îmbunătățirii capacităților de comunicare între instituțiile Republicii Moldova și partenerii europeni pentru a asigura informarea corectă a acestora despre reformele promovate.

În cadrul ședinței CGIE au fost analizate, de asemenea, evoluțiile privind îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră în domeniul sanitar şi fitosanitar.

În context, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtcă, a menționat că în primele nouă luni ale anului curent au fost transpuse în legislația națională zece acte comunitare, iar în trimestru patru al anului 2017 urmează să fie armonizate alte 11 documente.

De asemenea, premierul s-a referit și la dezbaterile organizate recent în cadrul Parlamentului European privind situația din Republica Moldova.

Pavel Filip a spus că deputații europeni au remarcat că starea de lucruri din țara noastră s-a îmbunătățit, iar susținătorii Republicii Moldova capătă o pondere mai mare. „Suntem puternici doar prin munca pe care o facem pentru realizarea Acordului de Asociere RM-UE și a obligațiilor asumate”, a conchis șeful Executivului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.