/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Înarmați cu un electroșoc au furat geanta unui bărbat din Capitală în care se aflau peste 900 mii de lei

missing
05 octombrie 2017, ora 09:37

Astfel, la 29 septembrie 2017, poliția a fost alertată de către un bărbat de 33 de ani, angajat a unui schimb valutar din Capitală, care a declarat forțelor de ordine că în timp ce se îndrepta spre locul de muncă, prin parcul Catedralei Mitropolitană din mun. Chișinău, două persoane necunoscute l-au atacat și deposedat de geanta personală, în care se aflau peste 900 mii lei.

Ca urmare a investigațiilor efectuate și vizionării camerilor video din adiacentul locului comiterii infracțiunii, procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu cei de la Inspectoratul de Poliție Buiucani, au stabilit că suspecții erau înarmați cu un electroșoc. Aceștia, după comiterea infracțiunii, au urcat într-un automobil de model „BMW”, închiriat anterior, cu plăcuțe de înmatriculare care nu coincid automobilului dat.

Grație acțiunilor speciale de investigații și intervenției prompte a forțelor de ordine, la 3 octombrie curent, suspecții au fost depistați și reținuți în timp ce se deplasau cu automobilul pe traseul Orhei – Telenești.

În urma perchezițiilor efectuate în automobil, a fost depistat electroșocherul, folosit la comiterea infracțiunii, care a fost ridicat și împreună cu automobilul, anexat la cauza penală în calitate de corp delict.

La moment, suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.188 alin.(5) din Codul penal. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Tîlhărie” riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 12 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram