Oktoberfest din München și-a închis porțile, primind anul acesta 6,2 milioane de vizitatori. Au crescut numărul infracțiunilor la festival

rawImage

Oktoberfest din München, tradiționalul festival al berii care se desfășoară anual în capitala Bavariei, și-a închis marți porțile primind la actuala ediție 6,2 milioane de vizitatori, potrivit unui bilanț provizoriu al organizatorilor citat de EFE.

Festivalul care a început la 16 septembrie și-a recuperat anul acesta vitalitatea depășind cifra de șase milioane de vizitatori după ce anul trecut condițiile meteo vitrege și întărirea măsurilor de securitate de teama atacurilor jihadiste au făcut să scadă numărul vizitatorilor la 5,6 milioane de persoane.

Berea a fost din nou protagonista festivalului Oktoberfest, ajuns la cea de-a 184-a ediție, cu 7,5 milioane de halbe de un litru vândute, însoțite de preparatele din carnea a 127 de vaci și 59 de viței gătite cu această ocazie.

Alături de locuitorii tradiționali din München la festival au participat și turiști americani, urmați de britanici, austrieci, francezi și elvețieni. Și poliția a avut un bilanț pozitiv subliniind că numărul cazurilor de violențe s-a redus.

Au crescut însă infracțiunile cu caracter sexual și cele legate de droguri. La dispozitivul de securitate au participat anul acesta 600 de agenți, precum și 1.600 de paznici care au controlat gențile la intrarea în complex.

Au fost interzise din nou rucsacurile și gențile mari, iar pe gazonul unde sunt ridicate în mod tradițional corturile au fost instalate bare și garduri de protecție.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente