Maia Sandu: Statul e condus de monstrul Vladimir Plahotniuc. Nu vom face coaliție cu PD, care e la fel de toxic ca PSRM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) refuză categoric orice ofertă a Partidului Democrat din Moldova (PDM) pentru o eventuală coaliție post electorală. Declarații în acest sens au fost făcute de lidera formațiunii, Maia Sandu, într-o emisiune la postul public de televiziune Moldova1, unde s-a confruntat cu președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Maia Sandu a opinat că Republica Moldova riscă să ajungă o țară fără cetățeni, deoarece statul este condus de monștri, în frunte cu oligarhul Vladimir Plahotniuc.

,,Soluția este simplu. Avem nevoie de instituții ale statului care să ne apere. Acum sistemul este condus de monștri. Astăzi monstrul este Vladimir Plahotniuc, mâine poate veni altul. Republica Moldova este o țară mică, în patru ani de zile noi putem transforma țara și începem de la instituții. Noi am demonstrat la alegerile prezidențiale că putem mobiliza societatea și acest lucru îl vom face și la parlamentare. PAS nu va face cu PD o coaliție nici până la alegeri, nici după”, a spus lidera PAS.

În context aceasta a declarat că „democrații ar fi la fel de toxici ca socialiștii”, iar PD este un partid de stânga.

„PD este un partid de stânga, împărtășiți aceeași ideologie cu Igor Dodon. Dumneavoastră nu aveți nicio treabă cu valorile europene, o să faceți în continuare coaliții cu socialiștii cu care ați votat sistemul mixt, cu care ați făcut campanie electorală. Sunteți un pericol pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu.

De partea cealaltă, speakerul Andrian Candu a ținut să afirme că „PD întotdeauna a făcut coaliție cu partidele de dreapta și a ajutat la formarea acestor coaliții”.

,,Sper că vom reuși să găsim un compromis în anul 2018, după alegeri. Închipuiți-vă că în viitorul Parlament sunt trei partide care au reușit să treacă pragul: sunt socialiștii, e PAS și PDM. De noi o să depindă să găsim un anumit compromis astfel încât să formăm un guvern pro-european și să țin departe socialișii, să nu întoarcem țara spre Moscova și să păstrăm tot ce înseamnă cursul de integrare europeană”, a declarat Andrian Candu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...