Băutura care este de 30 de ori mai scumpă decât aurul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Frunzele care provin de la anumite plante de ceai din China sunt atât de rare și de căutate încât se vând la prețuri uriașe. Mai exact, valoarea frunzelor care provin de la câteva tufe de ceai Da Hong Pao din China este de 30 de ori mai mare decât aurul, relatează BBC.

În anul 2002, un cumpărător a plătit 180.000 de yuani, adică aproape 28.000 de dolari, pentru doar 20 de grame din legendarul ceai Da Hong Pao din China. Ceaiul original Da Hong Pao este unul dintre cele mai scumpe ceaiuri din lume: un gram costă 1.400 de dolari.

Ceaiul Da Hong Pao este un tip de ceai negru care crește în Munții Wuyi din provincia Fujian din sudul Chinei. Deși multe varietăți de ceai Da Hong Pao sunt accesibile ca preț, frunzele care provin de la tufe bătrâne se vând la prețuri uriașe. Se crede că unele dintre ele au 350 de ani, fiind venerate de către localnici.

4528971598_f213542fe6_b

Ceaiul Da Hong Pao original provine de la același grup de plante de ceai.

Numele „Da Hong Pao” înseamnă în traducere „Marea robă roșie” și se referă la o pătură roșie pe care un împărat mitic a donat-o după ce mama lui s-a vindecat miraculos, scrie greatnews.ro.dew

Potrivit legendei, mama unui împărat din dinastia Ming (1368 – 1644) s-a vindecat de o boală grea cu ajutorul acestui ceai, așa că împăratul a trimis mai multe pături roșii pentru a îmbrăca cele patru tufe de la care proveneau frunzele respective.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...