(video) Andrian Candu i-a dăruit o carte Maiei Sandu: „O să găsiți sfaturi despre cum să faci sau cum să nu faci politică”

andian

În cadrul dezbaterii desfășurate astăzi la postul public de televiziune, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și lidera PAS, Maia Sandu, s-au întrecut în declarații și acuzații pe alocuri. La finalul emisiunii, Andrian Candu i-a oferit un cadou Maiei Sandu, recomandându-i să citească cartea „Noul Machiavelli” de Jonathan Paul.

„Am adus un mic cadou doamnei Sandu. Este o carte care a fost promovată de fostul șef al dumneavoastră, Vlad Filat. Conceptul este foarte bun, apropo. Se numește „Noul Machiavelli”, scrisă de Jonathan Powel, care este fostul consilier și șef de cabinet al primului ministru, Tony Blair, și care vine cu sfaturi foarte bune. Sunt sigur că o să găsiți sfaturi utile despre cum să faci politică sau cum să nu faci politică.”

„Inclusiv cum să aduni averi când ești la guvernare?”, a fost replica dată de Maia Sandu. Lidera PAS i-a mulțumit totuși pentru cadou și a spus că o va citi.

Într-o recenzie realizată de Gheorghe Erizanu, scriitorul menționează că: „Această carte nu e o rememorare a anilor Blair, căci există deja destule lucrări de acest fel. Nu este un tratat academic despre Machiavelli, deşi nu sunt prea multe de acest fel, dar nu sunt eu persoana în măsură să scriu unul. Şi nu poate fi considerată o istorie a anilor Blair, fiindcă nu a trecut suficient timp spre a redacta aşa ceva.

În schimb, ea este destinată să fie trei lucruri. În primul rând, o încercare de a verifica dacă maximele lui Machiavelli mai corespund realităţilor politice moderne la fel de bine ca atunci când au fost scrise. În al doilea rând, o încercare de a trage nişte învăţăminte despre conducere şi despre exerciţiul puterii pentru viitorii practicieni, pe baza experienţei mele în guvern.”

Citiți recenzia AICI.

Powell Jonathan (n. 1956) a studiat istoria la Oxford și la Universitatea din Pennsylvania. Lucrează pentru BBC și Granada TV, iar în 1979 se angajează la Ministerul de Externe al Marii Britanii.

Din 1997 până în 2007 este șef al staffului prim-minis- trului britanic Tony Blair. În 2008, la Editura The Bodley Head din Londra îi apare prima carte,Great Hatred, Little Room: Ma- king Peace in Northern Ireland (Multă ură, puțin loc – A face pace în Irlanda de Nord).

Cartea poate fi cumpărată aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente