(video) „Unul spală safeurile, altul stinge lumina”. Cum se comportă agenții economici când au controale din partea Consiliului Concurenței

22251318_1603592196372112_622539771_o

Concurența joacă un rol esențial în domeniul de afaceri, dar ea trebuie să fie una cinstită. Acest subiect a fost discutat împreună cu Viorica Cărare, președinta Consiliului Concurenței, în cadrul primei ediții a emisiunii „Facebook Forum”.

Vorbind despre activitatea Consiliului și concurența neloială între agenții economici locali, Viorica Cărare a menționat că de-a lungul anilor instituția nu a fost influențată de domeniul politic „Politicul se schimbă, dar noi muncim în continuare. Nu ne influențează.”

Consiliul are în vizor toate domeniile economiei naționale. Încălcările legii concurenței se referă la cazurile când are loc o înțelegere de cartel dintre agenții economici sau se referă la acțiunea autorităților publice care influențează mediul concurențial.

,,Pentru a împiedica un caz de concurență neloială, la noi trebuie să fie depuse plângeri sau putem să ne autosesizăm atunci când o informație apare să zicem în presă. Altfel, noi nu putem identifica aceste cazuri.”, a menționat președinta Consiliului.

Controalele se fac inopinat pentru că „Am avut cazuri când am mers la doi agenți economici, iar la al treilea nu am mers gândidu-ne că nu avem nevoie de acest lucru, dar în cursul anchetei a apărut necesitatea să mergem. Când am ajuns la el safeurile erau spălate, ne aștepta cu ușile deschise, numai pâinea și sarea mai lipsea.

Alt caz a fost când în grătarul din spatele clădirii agentului economic ardeau probele, dar un coleg de-al nostru a observat și rapid am stins focul, așa am găsit informația de care aveam nevoie.

Alții sting lumina.”, a mai spus  Cărare.

 

***

Emisiunea Facebook Forum este un nou produs media din Republica Moldova. Este o platformă de comunicare în rețeaua Facebook. Misiunea ei este de a oferi un spațiu de discuție, deschis, transparent și independent. Un pod de legătură dintre actorii vieții sociale, economice, administrative și politice din Republica Moldova, pe de o parte, și utilizatorii mediului on-line, experți, bloggeri, jurnaliști și simpli cetățeni, de cealaltă parte. Adună într-un singur loc întrebările care îi macină pe utilizatorii Facebook din Moldova și le discută cu politicieni, funcționari, economiști, oameni de afaceri, reprezentanți ai societății civile.

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente