(infografic) Fiecare al treilea tânăr nu realizează că are o problemă judiciară. Iată cu ce probleme se confruntă aceștia

main
Foto: facebook/SergiuMuntean

Cu ce probleme juridice se confruntă tinerii din Republica Moldova? Conștientizează ei că au probleme juridice? Știu tinerii să facă o diferență între martor și agresor? La cine apelează după ajutor? Fundația Soros-Moldova și-a propus să afle răspunsurile la aceste întrebări și să determine necesităţile de abilitare juridică a tinerilor în dificultate, cu intenția de a contribui la adaptarea răspunsurilor sistemului de asistență juridică garantată de stat la aceste nevoi.

Astfel, aplicând o metodologie complexă, a fost realizat studiul socio-juridic “Evaluarea necesităţilor de abilitare juridică a tinerilor în dificultate”. Studiul cuprinde o analiză a problemelor de natură juridică întâlnite de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-23 de ani, dar și cei aflați în dificultate, a capacităților lor individuale de soluționare și a susținerii obținute de ei pentru a-și rezolva problemele de natură juridică. O atenție deosebită este acordată grupurilor cu necesități speciale de abilitare juridică, cum ar fi utilizatorii minori de droguri, lucrători/lucrătoare din domeniul serviciilor sexuale, minorități, alte categorii. În baza constatărilor, sunt formulate recomandări către instituțiile responsabile, privind adoptarea politicilor și crearea mecanismelor de asistență juridică primară și calificată eficiente pentru categoriile sociale vizate în studiu.

Analiza a fost elaborată de către expertul Victor Zaharia, în baza datelor cantitative și calitative măsurate de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-AXA”. Studiul a fost realizat în cadrul proiectului “Parteneriat regional pentru abilitarea juridică a categoriilor sociale defavorizate din Moldova – Shared Framework on Legal Empowerment”, finanțat de către Fundațiile pentru o Societate Deschisă.

ro1 ro2 ro3 ro4 ro5 ro6 ro7 ro8 ro9 ro10

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente