18:28:14 25.04.2024
Stiri

INIȚIATIVĂ // Agenții economici din R. Moldova ar putea primi de la Guvern câte 40 de mii de lei pentru fiecare NOU LOC DE MUNCĂ creat

Economie 04.10.2017 16:02 Vizualizări1852 Autor: Ziarul National
INIȚIATIVĂ // Agenții economici din R. Moldova ar putea primi de la Guvern câte 40 de mii de lei pentru fiecare NOU LOC DE MUNCĂ creat


Guvernul ar putea acorda câte 40 de mii de lei pentru fiecare loc de muncă creat de companiile care deschis minimum 100 de locuri de muncă și oferă un salariu de cel puțin 75 la sută din salariul mediu pe economie.

Despre aceasta a anunțat vicepremierul, ministru al Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmâc, în cadrul săptămânii de afaceri „Moldova Business Week 2017” (MBW), care se desfășoară la Chișinău în perioada 3 – 6 octombrie curent.

Potrivit vicepremierului, aceasta este o nouă inițiativă a Executivului pentru mediul de afaceri. Pentru ca agenții economici să intre în posesia celor 40 de mii de lei pentru un nou loc de muncă creat, e necesar ca cele minimum 100 de locuri de muncă să fie păstrate timp de trei ani.

„Acest proiect este viabil atât pentru companiile naționale, cât și cele care investesc în R. Moldova. Proiectul va fi pus în aplicare începând cu anul 2018, în acest sens în bugetul de stat pentru anul viitor fiind planificate resurse financiare”, a accentuat ministrul Calmâc.

În cadrul aceluiași eveniment Octavian Calmâc a declarat că pentru anii 2017-2020 se prognozează o creștere a PIB-ului național de 3,5% -4,5% anual. Aceste prognoze au la bază, conform ministrului, dezvoltarea sectorului real al economiei, inclusiv prin atragerea investițiilor străine directe în economia națională, promovarea unei politici fiscale prudente şi implementarea reformelor menite să reducă cheltuielile publice ineficiente, asigurarea stabilității financiare prin menținerea ratei inflației la nivel redus etc.

„Atragerea investițiilor reprezintă o prioritate stabilită la nivel guvernamental, iar până în 2020, investițiile vor deveni un factor cheie pentru creșterea economică și, respectiv, consolidarea și diversificarea exporturilor moldovenești. Investițiile vor contribui la transformarea structurală și modernizarea Moldovei, în special prin crearea de noi locuri de muncă, care să permită tranziția resurselor de muncă la activități care generează o valoare adăugată mai mare și prin difuzarea de competențe și cunoștințe tehnologice pe piața muncii și în rândul companiilor locale”, a adăugat ministrul Economiei și Infrastructurii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md