Gest extraordinar al lui Cristiano Ronaldo: Și-a vândut un Balon de Aur, iar banii i-a donat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Balonul de Aur dobândit de Cristiano Ronaldo în anul 2013 a fost scos la licitație iar suma strânsă, 600.000 de euro, a fost donată cu scopul de a ajuta copiii bolnavi să îşi îndeplinească visurile.

Cristiano Ronaldo a donat ”Balonul de Aur” cucerit în urmă cu patru ani, iar trofeul a fost cumpărat cu suma 600.000 de euro de către Idan Ofer, unul dintre cei mai bogaţi israelieni, la o licitație a organizaţiei internaţionale Make-a-Wish. Cazurile în care câștigătorul donează un trofeu de un asemenea prestigiu sunt rare în lumea fotbalului.

„De obicei, fotbaliştii care câştigă Balonul de Aur păstrează trofeul sau îl predau cluburilor”, a notat publicația spaniolă de la Marca. Cristiano Ronaldo a câştigat râvnitul trofeul de patru ori până la vârsta de 32 de ani. prima oară l-a dobândit când evolua pentru Manchester United, acum mai bine de nouă ani. De când a ajuns la Real Madrid, Ronaldo a mai câștigat Balonul de Aur de trei ori, în 2013, 2014, respectiv 2016.

La evenimentul organizaţiei internaţionale Make-a-Wish, managerii Pep Guardiola şi Jose Mourinho au lăsat rivalitatea deoparte și contribuit fiecare cu suma de 30.000 de euro.

Nu este totuși prima oară când Ronaldo face un gest umanitar. Lusitanul de la Real Madrid a donat aproape 7 milioane de euro pentru victimele cutremurului din Nepal în urmă cu mai bine de doi ani. Prin suma imensă cedată de Cristiano, acesta a vrut să convingă cât mai mulţi oameni din sport să îi urmeze gestul. Numărul persoanelor decedate în urma cutremurului devastator din urmă cu doi ani și jumătate a fost de mai bine de 7.000. Ronaldo este cunoscut pentru donațiile pe care le face pentru diverse cauze umanitare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...