Ultima oră

Google a eliminat Russia Today din lista canalelor preferate de pe YouTube

Decizia a fost luată în contextul investigațiilor din Congresul SUA a modului în care agenții ruși au folosit platforme digitale pentru a influența alegerile din Statele Unite.

Google a fost invitata împreuna cu Facebook și Twitter să depună mărturie în comitetele Senatului și Camerei Reprezentanților.

Și YouTube a ajuns în centrul atenției Congresul SUA, care investigheaza rolul RT și a altor rețele in alegerile prezidentiale de anul trecut, pe care agențiile de informații din SUA le-au identificat ca fiind apropiate de guvernul rus.

Canalul „Russia Today“, care are mai mult de două milioane de abonați pe YouTube, făcea parte din lista canalelor populare pentru publicitari, denumit Google Preferred.

Amintim ca în SUA postul de televiziune rusesc in limba engleza RT America a fost obligat să se înregistreze ca agent străin.

Imediat, redactorul sef RT, Margarita Simonian a declarat că înregistrarea acestui canal în Statele Unite ca agent străin „poate duce la restricții care pur și simplu să nu-i mai permită să lucreze în această țară“ si a acuzat autoritatile americane ca atenteaza la „libertatea presei”.
Desi RT se declara rețea de televiziune independentă, canalele retelei mențin ferm linia politică a Kremlinului, fiind finanțate exclusiv de la bugetul statului rus.

Canalul rețelei care operează în Statele Unite, RT America, precum și agenția rusă de știri de stat „Sputnik“, au fost declarate de catre serviciile de informații din SUA ca participanți activi în intervenția Rusiei în campania pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite în 2016 și „agenți ai elitei politice corupte“ din Rusia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *