Un moldovean a pornit în Franţa cu paşaportul moldovenesc, dar acolo urma să se identifice cu un bulerin românesc fals. A fost oprit însă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un moldovean a pornit în Franţa cu o carte de identitate românească falsificată. Bărbatul de 31 de ani a fost identificat ieri, 3 octombrie de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Sculeni”, acesta fiind pasager al unui microbuz care circula ocazional pe ruta Republica Moldova – Franța. Persoana a declarat că nu știa despre falsul depistat, fiindcă documentul a fost perfectat prin intermediul unei persoane a cărei identitate nu o cunoaşte.

Cetățeanul moldovean care urma să se identifice în Republica Franceză cu documentul falsificat, s-a legitimat cu un pașaport eliberat de autoritățile naționale. Deoarece au apărut suspiciuni asupra comportamentului persoanei și o neclaritate în declarațiile acestuia, s-a luat decizia suplimentării verificărilor. Astfel, poliţiştii de frontieră au depistat în portmoneul tânărului o carte de identitate românească, eliberată pe numele acestuia, care nu corespundea unui autentic. Din primele cercetări documentul a fost constatat ca fiind falsificat.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii de uz de fals în acte, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun. Documentul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...