Telefoane mobile, în valoare de 500 mii lei, ridicate de vameşii de la Leuşeni. Doi moldoveni, reţinuţi

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 31 și respectiv 29 de ani, au fost reținuți de către organul de urmărire penală al Serviciului Vamal pentru 72 de ore, fiind suspectați de tentativă de contrabandă cu telefoane mobile de tip smartphone.

Bărbații au fost reținuți, după ce vameșii de la Leușeni au depistat în autoturismul scestora53 de telefoane mobile, estimate la peste 500 mii lei. Dispozitivele erau ascunse în două genți, fiind disimulate printre bunurile de uz personal, precum și în roata de rezervă aflată în portbagaj.

Conform procedurii, bunurile au fost reținute până la elucidarea tuturor circumstanțelor tentativei de contrabandă, infracțiune pasibilă de pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani.

Cercetările sunt continuate de către serviciile operative ale Vămii, în cadrul cărora urmează a fi stabilită întreaga arie infracțională a suspecților, precum și proveniența bunurilor reținute.

Conducerea urmăririi penale inițiate pe acest caz este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.