Doi moldoveni intenţionau să intre în ţară cu 53 de telefoane mobile în valoare de peste jumătate de milion de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 50 de telefoane mobile, de tip smarphone, în valoare de peste 500 de mii de lei, au fost depistate printre lucrurile a doi moldoveni, de 31 și 29 de ani, care intenţionau să intre în Moldova prin postul vamal Leuşeni. În urma suspiciunii privind tentativa de contrabandă, organul de urmărire penală al Serviciului Vamal a dispus reţinerea tinerilor pentru 72 de ore.

Bărbații au fost reținuți, după ce vameșii de la Leușeni au depistat, în autoturismul la bordul căruia se aflau, 53 de telefoane mobile, estimate la peste 500 mii lei. Dispozitivele erau ascunse în două genți, fiind disimulate printre bunurile de uz personal, precum și în roata de rezervă aflată în portbagaj.

Conform procedurii, bunurile au fost reținute până la elucidarea tuturor circumstanțelor tentativei de contrabandă, infracțiune pasibilă de pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani.

Cercetările sunt continuate de către serviciile operative ale Vămii, în cadrul cărora urmează a fi stabilită întreaga arie infracțională a suspecților, precum și proveniența bunurilor reținute. Conducerea urmăririi penale inițiate pe acest caz a fost preluată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...