Actualitate

Atacatorul din Las Vegas avea camere video pe holul hotelului din care a tras. Imagini din camera sa

Autorităţile ţin acum legătura cu iubita acestuia, care se află în Filipine. Între timp, au fost identificate 56 din cele 59 de persoane care şi-au pierdut viaţa.

De la 100 de metri înălţime, fostul contabil în vârstă de 64 de ani a mitraliat fără milă spre mulţime, cu pauze de câteva secunde. A acţionat când de la o fereastră, când de la cealaltă. Îşi modificase mai multe arme obişnuite, ca să tragă în salve, precum cele automate.

La sol, zeci de oameni picau seceraţi, iar alţii îşi riscau viaţa ca să le vină în ajutor răniţilor.

Ray Ronnie, pompier: “Aveam zeci de pompieri în timpul liber în public, în seara aceea, la concert. După ce s-a dezlănţuit iadul, 12 dintre ei au fost împuşcaţi în timp ce se mobilizau să ajute alţi oameni din public. Doi dintre ei au fost împuşcaţi în timp ce resuscitau victime.”

Unul dintre ei povesteşte că şi-a trimis soţia acasă şi s-a întors să ajute.

“M-a implorat să nu mă duc. A fost una dintre cele mai grele decizii pe care le-am luat vreodată. Dar ştia că trebuie să mă duc.”

Oameni care se vedeau pentru prima oară s-au ajutat între ei şi mulţi spun că îşi datorează viaţa unor necunoscuţi.

“Un domn, nu ştiu cum îl cheamă, abia îmi amintesc cum arăta, dar m-a acoperit cu totul, mi-a acoperit faţa şi mi-a spus: “Te apăr eu.”

O femeie a stat patru ore lângă trupul unui bărbat care i-a murit în braţe, la scurt timp după ce îl servise la bar.

“Nu voiam să rămână acolo singur. Mai era un bărbat lângă noi, soţia lui, mama celor trei copii ai săi, fusese împuşcată şi ucisă. N-a plecat nicio clipă de lângă ea. Nu voiam ca lângă Jordan să nu fie nimeni. Nu voiam să fie un trup fără nume.”

Secţiile de urgenţă ale spitalelor din Las Vegas, unde au ajuns cei peste 500 de răniţi, arătau că o zonă de război.

Jay Coates, chirurg: “Erau cel puţin 70 de oameni, pacienţi întinşi unul lângă altul peste tot. Toate paturile erau pline. Erau pacienţi pe holuri, alţii abia veneau. Mergeam de la pat la pat. E un proces de triere. Cine are cele mai grave răni. Cine moare cel mai repede.”

După două zile, motivul acestui atac este în continuare un mister. Autorităţile au percheziţionat două proprietăţi şi camera de hotel, dar nu au găsit niciun indiciu despre ce anume l-a împins pe fostul contabil să pună la cale un asemenea masacru.


Atacul din Las Vegas. În 2011, atacatorul a cerut despăgubiri de 100.000 de dolari unui cazinou

Sursa: Pro TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *