Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Florin Piersic revine la Chișinău…

Florin Piersic revine la Chișinău cu un spectacol de zile mari

Cel mai îndrăgit actor al românilor de pretutindeni, maestrul FLORIN PIERSIC, va găzdui în curând la Chișinău un spectacol de excepție, cu genericul – Nu-ntreba câți ani am. O seară de zile mari, alături de care  va avea și niște invitați surpriză – prietenii de-o viață: cântăreața de operă Daniela Vlădescu, excepționala actriță Adriana Trandafir, poetul Ovidiu Purdea Someș, Dinu Iancu Sălăjanu cu vocea sa minunată și formidabila noastră interpretă Olga Ciolacu.

De-a lungul timpului, Florin Piersic a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al mai multor oraşe din România precum Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, Bucureşti și Galaţi. Având în vedere că tatăl său a activat în calitate de medic veterinar în Basarabia, la Soroca, actorul se simte foarte atașat de meleagurile Moldovei și mereu a rămas profund impresionat de ospitalitatea și căldura cu care a fost primit pe aceste meleaguri.

Florin Piersic și-a dorit foarte mult să devină cetățean al R. Moldova și iată că pe 10 decembrie 2012, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, actorului i s-a acordat cetăţenia R. Moldova și titlul onorific de Artist al Poporului. Acest titlul i-a fost acordat în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei scenice, pentru succese remarcabile în activitatea de creație și contribuție substanțială la aprofundarea relațiilor culturale dintre România și R. Moldova.

”Sunt fericit de fiecare dată când revin la Chișinău, un loc de care mă leagă prietenii de o viață, un loc de care mi-e mereu dor și în care mă simt întotdeauna dorit, unde mereu am avut parte de un public ieșit din comun, matur, cultural, subtil și rafinat”, mărturisește celebrul actor.

Nu ratați această seară excepțională – seara lui Florin Piersic! O atmosferă de neuitat, cu multă muzică, poezie, bancuri și voie bună vă așteaptă în data de 27 octombrie, la orele 19.00, la Palatul Național “Nicolae Sulac”. Biletele le puteți procura la Casele Palatului Național “Nicolae Sulac” sau la Centrul Cultural Vatra, str. București 67. Pentru informații adăugătoare, sunați la 079551133, 069933683.