Actualitate

Pentagonul îl refuză pe Donald Trump: Ce strategie va fi adoptată în CONFLICTUL cu Coreea de Nord

Armata americană ‘îşi concentrează în acelaşi timp eforturile asupra apărării Statelor Unite şi a aliaţilor săi’, a adăugat Jim Mattis, care a făcut aceste declaraţii în faţa Comitetului pentru forţele armate din Senat, scrie agerpres.ro.

Întrebat în legătură cu afirmaţiile preşedintelui Trump, secretarul apărării a dat asigurări că în cadrul administraţiei americane ‘nu există atâtea divergenţe pe cât se crede’ în legătură cu problema nord-coreeană.

„Indicaţiile pe care ni le-a dat preşedintele Trump, mie şi lui Rex Tillerson, sunt foarte clare: trebuie să continuăm eforturile diplomatice concomitent cu diverse iniţative luate împreună cu China şi să impunem sancţiuni economice pentru a menţine toată această chestiune într-un cadru diplomatic”, a mai spus el.

În legătură cu situaţia din Afganistan, şeful Pentagonului a declarat că Statele Unite, care sunt angajate în această ţară de 16 ani, trebuie să-şi continue operaţiunile militare împotriva talibanilor deoarece retragerea forţelor americane ar fi ‘pe propriul nostru risc’.

Deşi forţelor afgane le sunt încredinţate tot mai multe responsabilităţi, forţele americane desfăşurate în Afganistan au misiunea de a lupta, a adăugat Jim Mattis.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *