Tunel de 600 de metri pentru a fura sute de milioane de euro, descoperit în Brazilia. Putea fi cel mai mare jaf din istorie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile braziliene au arestat 16 indivizi care săpaseră un tunel de 600 de metri pentru a fura sute de milioane de euro dintr-o bancă, în ceea ce ar fi fost cel mai mare jaf din istorie, relatează agenția de știri Bloomberg și publicația Die Welt.

Poliția din Sao Paulo a descoperit un tunel cu lungimea de 600 de metri, având înălțimea de 1,5 metri, săpat dintr-o casă spre o filială a companiei financiare de stat Banco do Brasil.

Hoții lucrau de câteva luni la construirea tunelului dotat cu lumină și sistem pentru transportarea banilor, reușind să ajungă la zeci de metri de banca de stat braziliană.

Cei 16 indivizi intenționau să fure un miliard de reali brazilieni (circa 270 de milioane de euro) din filiala din Sao Paulo a Banco do Brasil.

Dacă ar fi reușit, acesta ar fi fost cel mai mare jaf din istorie.

În anul 2005, hoții au reușit să sustragă aur în valoare de 165 de milioane de reali (44 milioane euro) săpând un tunel spre filiala Băncii centrale braziliene din orașul Fortaleza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...