Statul este gata să ofere câte 40 000 de lei pentru fiecare loc de muncă creat

Statul este gata să ofere câte 40 000 de lei pentru fiecare loc de muncă creat companiilor care deschid minimum 100 de locuri de muncă și oferă salarii de cel puțin 75% din salariul mediu pe economie și numărul locurilor de muncă nu scade timp de trei ani.

Noua inițiativă a Guvernului pentru mediul de afaceri a fost prezentată astăzi de vicepremierul Octavian Calmîc la ”Moldova Business Week 2017” (MBW), care se desfășoară la Chișinău în perioada 3 – 6 octombrie.

Acest proiect este viabil atât pentru companiile naționale, cât și cele care investesc în Republica Moldova. Proiectul va fi pus în aplicare începând cu anul 2018, în acest sens în bugetul de stat pentru anul viitor fiind planificate resurse financiare”, a accentuat ministrul Calmîc.

Prezentând celor circa 1000 de participanți din 20 de state climatul investițional al Republicii Moldova, vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că Guvernul Republicii Moldova și-a propus o sarcină foarte clară – de a asigura dezvoltarea durabilă a țării.

În context, Octavian Calmîc a specificat că pentru anii  2017-2020 se prognozează o creștere a PIB-ului național de 3,5%-4,5% anual, aceste prognoze având la bază dezvoltarea sectorului real al economiei.

Atragerea investițiilor reprezintă o prioritate stabilită la nivel guvernamental, iar până în 2020, investițiile vor deveni un factor cheie pentru creșterea economică și, respectiv, consolidarea și diversificarea exporturilor moldovenești. Investițiile vor contribui la transformarea structurală și modernizarea Moldovei, în special prin crearea de noi locuri de muncă, care să permită tranziția resurselor de muncă la activități care generează o valoare adăugată mai mare și prin difuzarea de competențe și cunoștințe tehnologice pe piața muncii și în rândul companiilor locale”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.