/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Active și la bătrânețe! Fac școala doctorală și politică la 70 de ani: „În primul rând, nu vreau să stau acasă”

missing
03 octombrie 2017, ora 17:47

Născută de ziua copiilor, a rămas copil în suflet chiar și la vârsta de 66 de ani. Vârsta de pensionare nu o împiedică pe Vasilisa Bujor să muncească, să creeze și să interacționeze cu oamenii. „Lumea s-a săturat de plastic, de metal și obiectele acestea sunt naturale – pănușa asta toată a lovit-o soarele, a uscat-o. E un obiect cu energie pozitivă. Dacă am ajuns seara și nu am făcut ceva din lucrurile mele, aceste suvenire eu spun că azi nu am lucrat”, a declarat pentru TV8 Vasilița Bujor.

La cei aproape 70 de ani, Zinaida Ivanschi face școala doctorală. Mai face și politică la Dubăsari, fiind consilier local. Femeia crede că e nedrept să fii apreciat pe criterii de vârstă, mai ales când faci ceea ce îți place. „În primul rând nu vreau să stau acasă, în al doilea rând vin dintr-o familie unde s-a lucrat până la adânci bătrâneți de aceia nu pot. Vă imaginați Dvs ca eu să stau acasă acuma? În timpul liber înot”, a menționat Zinaida Ivanschi

Printre premianți au fost și jurnaliștii care au scris despre problemele sociale cu care se confruntă bătrânii. Printre ei se numără și colega noastră, Anastasia Antoceanu. Ea consideră că oamenii trecuți prin viață sunt cei de la care ar trebui să învățăm toți. „Persoanele în etate sunt mereu în vizorul TV8. Mai ales cu această diplomă, pe această cale suntem motivați și mai mulți să nu uităm de această categorie de oameni”, a menționat colega noastră, Anastasia Antoceanu.

Ministrul Muncii, Stela Grigoraș, salută activismul persoanelor în etate și speră ca acest concurs să devină o tradiție. „Este foarte important să evidențiem aceste exemple pozitive și să le putem mediatiza împreună cu Dvs. ca exemple bine de urmat și de alte persoane din Republica Moldova”, afirmă ministra.

La concurs au participat 65 de vârstnici, care activează în diferite domenii. Doar 8 persoane au fost selectate și premiate cu diplome și premii bănești în valoare de 6.000 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram