Ești student la UTM? Acum îți poți testa propria idee de afacere cu plastic reciclat

5-21

Atelier 99, primul Makerspace din Moldova, susținut de SlovakAid și Universitatea Tehnică a Moldovei, organizează un program de două luni pentru a reduce cantitatea de plastic din campusul UTM. Programul este dedicat studenților de la specializările tehnice, design, arte decorative și pentru orice persoană pasionată de dezvoltare de produs și dezvoltare sustenabilă.

Programul are cinci componente:

#Instruiri despre reciclare, tehnologia de producere a ambalajelor și produselor din plastic;

#Asamblarea utilajelor de reciclare a plasticului;

#Vizite la uzinele de reciclare și companiile producătoare de produse din plastic;

#Școala de Toamnă „ChishiNO WASTE” pentru a genera și testa modele de business cu plastic reciclat, organizat împreună cu PNUD Moldova; Link aici.

#Concurs de design de obiect din plastic reciclat.

În cadrul proiectului se intenționează construirea unui sistem din patru utilaje pentru comunități mici, care să încurajeze soluționarea problemei de poluare cu plastic la nivel local, în comunități mici – un cartier, campus universitar sau la nivel de localitate.

Toate detaliile despre data desfășurării evenimentelor pentru fiecare componentă vor apărea pe pagina de Facebook Atelier 99 – https://www.facebook.com/atelier99.org/, iar pentru detalii puteți contacta organizatorii la următoarea adresă electronică: [email protected].

Pentru a participa la program, vă puteți înregistra cu următorul formular: https://goo.gl/forms/tKgEm6uo0W2G1VtZ2 până la 15 octombrie.

 

creations-above creations-overview machine-DIY machines-wall-+-producs

Despre proiect:

Ca și în cazul oricărui material care poate fi reciclat, plasticul trebuie să fie colectat și reintrodus în ciclul industrial. În același timp, reciclarea este văzută ca o soluție industrială, costisitoare și această soluție este ignorată ca o opțiune pentru comunități mici. Dar odată cu dezvoltarea mișcării Make și democratizării fabricării, au început să fie dezvoltate proiecte open-source de sisteme de reciclare, proiectate pentru comunități mici. Unul din cele mai de succes proiecte cu o comunitate internațională de dezvoltatori este „Precious Plastic”. Proiectul dat are ca bază replicarea sistemului „Precious plastic” și implicarea studenților în construirea acestuia.

Acest program este organizat cu sprijinul SlovakAid, Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Ambasada Slovaciei, USAID – Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Sida – Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, UTM – Universitatea Tehnică din Moldova și Tekwill.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente