Aplicație care încurajează poligamia, subiectul unor dezbateri aprinse în Indonezia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O aplicație care încurajează poligamia în Indonezia a provocat controverse în țara musulmană cea mai populată din lume, deși creatorul său susține că dorește „doar să ajute femeile” cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, informează AFP.

„Ayo Poligami” („Cu poligamia înainte”) este o aplicație gratuită pentru smartphone-uri, care îi ajută pe bărbați să găsească femei dornice să fondeze „familii mari”. Aplicația care se adresează atât bărbaților singuri, cât și celor căsătoriți sau văduvi, a atras deja peste 56.000 de utilizatori de la lansarea sa, în luna aprilie, a declarat marți pentru AFP creatorul său Lindu Cipta Prănăyăma (35 de ani).

Aplicația a fost recent închisă din cauza numărului mare de conturi false, însă o nouă versiune va fi relansată joi cu criterii mai stricte pentru utilizatori, a adăugat acesta.

„Din cauza controversei, am plănuit inițial închidea definitivă a aplicației, însă atunci când am vazut că multe femei de 40-50 de ani sunt încă virgine și necăsătorite, am decis să o păstrez”, a explicat Lindu Cipta Prănăyăma.

O lege indoneziană din 1974 definește căsătoria drept uniunea între un bărbat și o femeie, însă poligamia este tolerată în anumite circumstanțe, astfel că un bărbat poate avea până la patru neveste.

Un bărbat căsătorit trebuie să depună o cerere la un tribunal islamic respectând mai multe condiții, printre prezentarea unui acord scris al soției că acceptă ca partenerul său să își ia o doua soție.

Deși legală, poligamia nu este văzută în general cu ochi buni în această țară din Asia de Sud-Est, unde militanții pentru drepturile femeilor cred că există o legătură puternică între poligamie și violența domestică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...