09:20:47 20.04.2024
Stiri

Dodon SURPRINDE cu o nouă declarație: „Sunt trei scenarii pe care ei pot să le aplice, în afară de LICHIDAREA FIZICĂ a mea”

Politică 03.10.2017 13:40 Vizualizări4605 Autor: Ziarul National
Dodon SURPRINDE cu o nouă declarație: „Sunt trei scenarii pe care ei pot să le aplice, în afară de LICHIDAREA FIZICĂ a mea” facebook


Șeful statului Igor Dodon consideră că actuala majoritate parlamentară are trei scenarii pentru neutralizarea sa, dar nu exclude că ar putea fi și lichidat fizic pentru a fi înlăturat din funcția de președinte al R. Moldova. Această declarație a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate la un post controlat de reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova.

Potrivit lui Dodon, sunt trei scenarii de bază pe care actuala guvernare le-ar putea aplica pentru ca să fie demis din funcție. „Noi, în echipă, am analizat toate scenariile posibile. Nu vreau să spun mai multe, pentru că o să le dăm idei. Pe ei nu-i duce capul. Deci, sunt trei scenarii de bază pe care ei pot să le aplice, în afară de lichidarea fizică. Doamne ferește (vizavi de lichidarea fizică n.r.), dar trebuie să ținem cont cu cine avem de afacere. Și asta pentru că e vorba nu doar de politica internă, dar și de geopolitică. Sunt interese mult mai mari decât vedem noi la prima vedere”, a declarat Dodon.

În același context, șeful statului a subliniat că orice scenariu, fie că e vorba de demiterea președintelui prin referendum, deschiderea unor cauze penale conform articolului 81 din Constituție sau interpretarea unei decizii în acest sens a Curții Constituționale, este foarte riscant pentru guvernare. „Ei nu au susținere din partea populației. Dar până a pune în aplicare aceste scenarii ei trebuie să bată în președinte, ceea ce și fac. Și partidele de dreapta, și cele de stânga bat în președinte. Toți, indirect, fac jocul lui Plahotniuc. Ei trebuie să înțeleagă (partidele de opoziție n.r.) că nu pot lupta în același timp cu Dodon și cu PD”, a spus acesta.

De asemenea, fostul președinte al socialiștilor nu înțelege de ce Maia Sandu și Andrei Năstase ar face jocul lui Plahotniuc. „Eu să fi pierdut alegerile prezidențiale a doua zi mergeam la Maia Sandu. Îi spuneam că, uite, a învins, iar acum trebuie să facem front comun împotriva PD. Uite, eu pe stânga am 48% și mergem împreună. Dânsa nu a făcut asta. Ei au ales o altă agendă. Luptă pe două fronturi, dar nu au nicio șansă”, a conchis președintele Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md