(SONDAJ) Topul partidelor pentru care moldovenii nu ar vota niciodată; PD și PL, în fruntea clasamentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal (PL) sunt formațiunile politice cel mai puțin agreate de către cetățenii moldoveni, aflându-se în fruntea unui top al partidelor pentru care alegătorii nu ar vota niciodată, arata datele sondajul de opinii cu tematica „Calitatea vieţii – probleme sociale”, prezentat astăzi de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”.

Astfel, întrebați care este partidul pentru care nu ar vota niciodată, 37,1% dintre respondenți au ales PD, iar 36,8% – PL.

Pentru Partidul Comuniștilor din Republica moldova nu și-ar da votul 22,4% din moldoveni, în timp ce pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova nu ar vota niciodată 20,2% din respondenți.

Nicio Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Popular European din Moldova nu se bucură de mai multă simpatie din partea cetățenilor. Câte 19% din moldoveni sunt siguri că nu și-ar da votul pentru aceste partide, iar Partidul Acțiune și Solidaritate nu ar primi voturile a circa 18% din moldoveni.

Ultimele poziții ale topului partidelor pentru care alegătorii nu ar vota niciodată sunt împărțite de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – aproape 17%, Partidul Nostru – aproape 17% și Partidu Ravnopravie – 16%.

Sondajul respectiv a fost efectuat pe un eșantion de 1 109 persoane cu vârsta de 18 ani și mai mult, în 13 regiuni geografice, care coincid cu unitățile administrativ teritoriale de până la revenirea la raioane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...