Ghimpu dezvăluie că a fost presat de Plahotniuc să-l voteze pe Leancă la funcția de vicepreședinte al Parlamentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, dezvăluie că a fost presat de către oligarhul Vladimir Plahotniuc să voteze pentru candidatura lui Iurie Leancă la funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat despre decizia PD de a boicota referendumul de demitere a primarului suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, din 19 noiembrie, Ghimpu s-a arătat „şocat”. „Sunt şocat să aud asta. Daţi-mi voie să mă gândesc”, a reacţionat liderul PL.

În context, acesta a dezvăluit că a fost presat de coaliția din care făcea parte, încă la începutul verii, să voteze pentru candidatura lui Leancă la funcția de vicepreședinte al Parlamentului.

„De ce m-a presat pe mine să votăm pentru ca Leancă să ajungă vicepreședinte de Parlament, deşi nu făcea parte din coaliție. Acum PPEM a ajuns grup parlamentar”, a spus Ghimpu.

Iurie Leancă a fost ales, la 2 iunie curent, în funcția de vicepreședinte al Parlamentului, cu votul a 52 de deputați din cei 54 prezenţi în sală. Cu toate acestea, locul promis opoziției în prezidiul Parlamentului va fi păstrat. Astfel, Legislativul va avea un președinte și trei vicepreședinți.

În toamna anului 2016, Ghimpu a dezvăluit că Leancă,și-a dorit funcția de vicepreşedinte al Parlamentului atunci când majoritatea parlamentară l-a chemat să semneze parteneriatul. Potrivit liberalului, Leancă a cerut funcția de vicepreşedinte al Parlamentului, însă ulterior a acceptat să fie șeful Consiliului parlamentar de integrare europeană. Totuşi, cu aproape un an mai târziu acesta a ajuns vicepreședinte de Parlament.

Amintim că un fotoliu de vicepreședinte al Parlamentului a fost eliberat după ce deputatul PLDM Liliana Palihovici, care ocupa și această funcție, și-a depus mandatul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...