PDM va face alianţă cu oricare partid de dreapta care va accede în Parlament după alegerile din 2018

Partidul Democrat din Moldova PDM va face alianţă cu oricare partid de dreapta care va accede în Parlament după alegerile din 2018, a declarat astăzi președintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc.

Liderul democraţilor a spus că, la mai bine de un an distanță de alegerile parlamentare din anul 2018, unele partide au început prematur campania electorală. Potrivit lui Plahotniuc, PDM nu va intra în această dezbatere electorală prematură, axându-se pe o guvernare eficientă.

“Pentru a clarifica poziția PDM, atât cea de acum, cât și cea de după alegerile din 2018, vă anunț că am propus astăzi ca la ședința Consiliul Național Politic al PDM care va avea loc la sfârșitul acestei luni, să adoptăm o rezoluție, prin care stabilim clar că PDM va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta care trece pragul electoral. PDM nu va lupta împotriva partidelor de dreapta nici până în campania electorală, nici înainte. Cei de dreapta nu sunt adversarii noștri”, a spus Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a precizat că obiectivul formaţiunii este ca “Moldova să aibă și după alegerile din 2018 o guvernare pro europeană”.

“PDM va fi un adversar foarte categoric și eficient a celor care vor veni cu proiecte îndreptate spre blocarea cursului european de modernizare al țării, spre anularea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană și alte acțiuni care ar duce la o schimbare catastrofală a direcției de dezvoltare a țării”,  a adăugat politicianul.

Totodată, Vlad Plahotniuc a precizat că PDM înțelege foarte bine cât de complicată va fi  formarea unei alianțe pro europene după alegeri, având în vedere animozitățile între partidele de dreapta,dar că înțelege și mai bine ce înseamnă o deraiere de la procesul de modernizare europeană a țării.

Aș mai vrea să le spun celor ce se vor grăbi din nou să spună că PDM le oferă un măr otrăvit prin această poziționare, că mărul acela ar putea conține de fapt vitamine. Să nu se mai lase otrăviți de propriile obsesii sau de orgolii și să se apuce de muncă“, a spus la încheiere liderul PDM.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.